- Se celebrarà del 21 d'octubre al 6 de novembre i oferirà tapes o menús amb productes locals en 11 establiments de la ciutat

- Demà de vesprada s'elaborarà pels voltants del CMC la Mercè una paella monumental d'arròs, abadejo, coent i taronja, i a partir de les 20h es repartiran 500 racions


Torna a Borriana la proposta gastronòmica Assaborint Borriana de la mà de l'Associació d'Hostaleria en col·laboració amb l'Ajuntament de Borriana. Una segona edició per a, segons ha assegurat la regidora de Turisme, Sara Molina, “promocionar el municipi a través de la seua gastronomia, així com dinamitzar el sector de l'hostaleria i la restauració local amb una oferta de tapes i menús originals i amb productes locals i de proximitat”.

Es tracta d'una iniciativa, ha manifestat Molina, per a “conèixer millor i assaborir la cuina de Borriana, dels nostres restaurants i bars, a un preu molt assequible i amb productes de la zona”.

Dins d'aquesta segona edició, que començarà divendres que ve 21 d'octubre, està prevista per a demà dijous 20 d'octubre l'elaboració al carrer d'una paella monumental per a 500 persones d'arròs, abadejo, coent i taronja, productes genuïns de Borriana, que es cuinarà pels voltants del CMC la Mercè, coincidint amb l'inici de la Fira del Llibre.

Així, demà dijous a partir de les 20h es repartiran 500 racions de l'arròs acabat d’elaborar per a degustar la gastronomia local. La regidora de Turisme ha volgut convidar els veïns i veïnes en nom de l'Associació d'Hostaleria i de l'Ajuntament a degustar i gaudir d'aquesta iniciativa.

La proposta Assaborint Borriana, sorgida de la mateixa hostaleria local l'any passat i acollida pel consistori, es basa conceptualment en la continuïtat d'una de les accions gastronòmiques més populars del municipi impulsada per l'Ajuntament, la Ruta de la Tapa, que per les circumstàncies sanitàries de la pandèmia no va poder realitzar-se en el seu moment.

Encara que enguany sí que s'ha pogut celebrar la Ruta de la Tapa, tant l’hostaleria del municipi com el consistori han volgut tornar a oferir aquesta proposta i així ampliar les possibilitats del sector i per a gaudir de les elaboracions gastronòmiques locals.

Sobre aquest tema, la regidora de Turisme ha destacat que Assaborint Borriana ha resultat també una proposta atractiva per a la ciutadania de Borriana i d'altres poblacions veïnes “ja que es pot gaudir de les elaboracions culinàries de la nostra ciutat”, i ha pronosticat que serà “un èxit de participació”.

Els 11 establiments que participen en la proposta Assaborint Borriana són Flamingo Coffee, Restaurant Nàutic, Coppelia Bonica, Burrifòrnia Surf Cafè, Pinocchio, restaurant l'Arenal, Ca la Rosa, Salva Whings, Nonnas, Al Natural i Bómbora’s Gastro-Arrocería.

Aquests establiments oferiran, des del 21 d'octubre al 6 de novembre, una oferta de tapes o menús elaborats amb productes locals i de proximitat. Tant l'horari com la tapa o menú de cada establiment i la informació concreta es pot consultar en la guia editada per a l'ocasió i a través de les xarxes socials de l'Ajuntament, de l'Associació d'Hostaleria de Borriana i dels 11 restaurants que participen en la iniciativa.