El ayuntamiento convoca  el concurso de escaparates falleros 2023
  • - El Consistori ha convocat el concurs per a promoure i incentivar l'aparadorisme en els comerços del municipi

  • - Destinarà 1.600 euros per a les dos modalitats convocades: aparadors xicotets i aparadors grans

  • - Amb una dotació de 300 euros per a cadascun dels dos primers premis i de 250 euros per a cadascun dels 4 accèssits


L'Ajuntament de Borriana ha convocat un any més, previ a l'arribada de les festes josefinas, el concurs d'aparadors de Falles de Borriana. Una nova edició que premiarà els 6 millors aparadors fallers en dos modalitats: aparador xicotet i aparador gran, segons ha avançat la regidora de Falles i Comerç, Sara Molina.

Els premis en metàl·lic s'eleven a 300 euros per al primer premi de cadascuna de les modalitats i a 250 euros per a cadascun dels 4 accèssits, dos en cada categoria, per a la qual cosa l'Ajuntament destina un total de 1.600 euros.

Poden participar en el Concurs tots els comerços de Borriana, amb independència de l'activitat comercial que desenvolupen, i els establiments que vulguen participar tenen de termini per a inscriure's fins dilluns que ve 6 de març.

Per a Sara Molina, la iniciativa “és una manera de premiar la implicació dels i les comerciants a l'hora de dissenyar un aparador propi i purament faller”, i ha explicat que poden participar en el concurs tots els comerços de Borriana, independentment de l'activitat comercial que realitzen.

El comerç, ha indicat la regidora, representa “un important sector econòmic a Borriana” i aquests premis en metàl·lic suposen “un incentiu més per a promoure l'aparadorisme en els comerços del municipi, amb la finalitat de fer més atractiva l'oferta de béns i serveis dels comerços locals i, amb això, buscar un augment de la demanda dels consumidors durant les festes de Falles”.

Modalitats i característiques

Els aparadors poden inscriure's en el concurs en una de les dos modalitats: xicotet, dirigit a establiments amb aparadors inferiors o iguals a 2 metres lineals, i gran, per a establiments amb aparadors superiors a 2 metres lineals.

La decoració dels aparadors, de lliure composició, ha d'estar relacionada amb les festes de Falles, i el criteri que guiarà el jurat per a la concessió dels premis serà la innovació, quant a la presentació del conjunt, l'elaboració artesanal i l'originalitat.

A més, Els aparadors que participen en el concurs han d'estar acabats el dimarts 7 de març a partir de les 10 hores, i els premiats hauran de mantindre’s muntats fins al dia 19 de març de 2023, com a mínim.

Sol·licituds i premis

Les sol·licituds per a participar en el concurs es presentaran en el Registre electrònic de l'Ajuntament de Borriana tot seguint el procediment establert: “Concurs d'aparadors 2023”, en imprès normalitzat disponible en el web ‘tauler d'anuncis’, fins dilluns que ve 6 de març.

Tant la modalitat d'aparador gran com la d'aparador xicotet compten amb un primer premi de 300 euros i dos accèssit de 250 euros, al millor treball artesanal i a l'originalitat.

Jurat

Els premis als millors aparadors s'atorgaran seguint l'ordre de puntuació que obtinguen els comerços segons el jurat qualificador, format per la regidora delegada de Comerç, que actuarà com a presidenta, l'AEDL que actuarà com a secretari, un representant de la Federació de Comerç i un representant de la Federació de Falles.