Fase de formación laboral del programa Il·lusiona't 2021 en Burriana
  •  Una vegada finalitzada aquesta fase s'obri el torn de la intermediació laboral, en què tindrà més pes la inclusió social i la difusió del projecte entre empreses

 El projecte Il·lusiona’t d'itineraris integrats d'inserció sociolaboral de Borriana acaba aquesta setmana la fase de formació, en la qual s'han desenvolupat accions formatives individualitzades seguint itineraris específics per a cada participant, que han estat marcats per l'equip d'intervenció del projecte en funció de les necessitats detectades.

Com ha explicat la regidora d'Inclusió, Maria Romero, “al llarg del mes passat s'han realitzat aquestes formacions certificades en funció dels objectius d'inserció social i laboral marcats, principalment, per l'ocupabilitat”.

En aquest sentit, s'han dut endavant cursos de millora d'habilitats laborals generals, com l'alfabetització digital per nivells o els cursos de castellà, així com altres cursos de competències laborals concretes, com ara la poda i recol·lecció en jardineria, monitor de menjador, assistència d'ajuda a domicili, manipulació d'aliments o la conducció de carretons elevadors.

Romero ha assegurat que “tots els cursos s'han desenvolupat amb èxit i han sigut avaluats de forma molt positiva tant per les persones participants com per l'equip d'atenció que formen les treballadores socials, l'orientadora laboral, la psicòloga i el personal d'administració.

A més a més, cal destacar que les pràctiques formatives s'han realitzat seguint els objectius de promoure l'economia circular i del bé comú, per la qual cosa s'han desenvolupat en el municipi i han sigut impartides per entitats municipals, perquè el desenvolupament revertisca íntegrament en la pròpia ciutat.

Una vegada finalitzades les formacions laborals s'obri la fase d'intermediació laboral, que busca la coordinació amb empreses de la zona perquè puguen conèixer l'existència del projecte i les persones participants que puguen encaixar en els perfils que necessiten, així com els beneficis que aporta la responsabilitat social corporativa per a totes les parts.

En aquesta nova fase, pren més protagonisme la inclusió social, amb l'inici de tallers d'habilitats socials, mentre que continuarà treballant-se la digitalització i es mantenen les cites d'atenció psicològica.

D'aquesta manera, com ha indicat Romero, “l'equip conformat per la psicòloga i les treballadores socials implementarà les accions perquè cada participant avance en els objectius, que es van aconseguint gradualment gràcies a la creació d'una xarxa entre les participants”.

El projecte Il·lusiona’t està cofinançat per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i per la Unió Europea a través del Fons Social Europeu. Les persones participants han sigut derivades per la unitat de treball social dels Serveis Socials municipals, entre aquelles persones beneficiàries de la Renda Valenciana d'Inclusió, principalment dones del barri de la Bosca. Per a la selecció s’han seguit les directrius recollides en el Pla d'Acció per a la Regeneració Social d'aquest barri, i s’ha buscat afavorir l'accés al mercat de treball i la inclusió social.