- L'Ajuntament ha organitzat una jornada formativa per a 20 persones treballadores de la Xarxa d’Agents d’Ocupació i Formació
L'Ajuntament de Borriana ha organitzat una jornada formativa per al personal de la Xarxa d’Agents d’Ocupació i Formació del municipi que ha abordat aspectes pràctics i teòrics de la Renda Valenciana d'Inclusió (RVI). La formació ha sigut impartida per la coordinadora municipal de Serveis Socials, Cristina Marco i per Maite Alborch, treballadora social de l'equip d'Atenció Primària Bàsica en el Centre d'Activitats Polivalents Antonio Pastor.
La Xarxa d’Agents d’Ocupació i Formació es va crear en 2018 per a millorar la coordinació entre els diferents estaments que treballen l'ocupació, la formació i la inclusió. De la qual formen part diferents departaments municipals, entitats i institucions, concretament els caps d’estudis del cicles de l'IES Jaume I i de l'IES Llombai, l'orientadora del col·legi Salesià Sant Joan Baptista, FISAT, Càritas, Creu Roja, Afdem, Fundació Antonio Moreno, Fundació Diagrama, Acció Contra la Fam, la Cambra de Comerç, el CEEI, Labora, Aedl, Unitat d'Igualtat, Serveis Socials i Joventut.
La Renda Valenciana d'Inclusió és una prestació econòmica i professional autonòmica adreçada a les persones en risc d'exclusió de la Comunitat Valenciana. L'objectiu de la formació sobre aquesta ferramenta autonòmica és donar a conéixer als i les agents locals el funcionament de l'ajuda per a poder col·laborar de forma més efectiva en la intervenció amb la ciutadania quant als itineraris d'inserció i inclusió sociolaboral que porta aparellats la prestació.
En aquest sentit, la regidora de Serveis Socials, Esther Meneu, ha ressaltat que “realitzar aquest tipus de formacions és molt necessari perquè com més qualificat estiga el personal de la Xarxa d’Agents d’Ocupació i Formació, millor atenció rebrà la ciutadania”. Així mateix, la regidora d'Inclusió, Maria Romero, ha valorat “molt positivament aquesta trobada que és una mostra més de la bona sintonia i treball coordinat en el municipi entre entitats socials, institucions i els diferents departaments municipals, un fet fonamental per a avançar en la inclusió a nivell local”.
Cal recordar que en el Pla d'Inclusió Social, concretament la Mesura 1, ja plantejava la necessitat “d’establir mecanismes de coordinació entre els Serveis Socials municipals i altres agents relacionats amb l'ocupació per a la posada en marxa de protocols de col·laboració”. Així, aquesta formació ha sigut una de les accions acordades per la Xarxa que s'emmarca dins del desenvolupament de la mesura del Pla d'Inclusió.