- L'Ajuntament pretén aportar una millora en la cohesió i la convivència veïnal i alhora oferir un punt d'atenció municipal en el mateix barri

- Aquesta iniciativa compta amb la col·laboració de l’SME i del CEIP Roca i Alcaide, i està emmarcada en l'estratègia Edusi, cofinançada pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder)


L'Ajuntament de Borriana inicia les sessions de les activitats de dinamització comunitària al barri la Bosca que pretenen aportar una millora en la cohesió i la convivència veïnal, alhora que ofereixen un punt d'atenció municipal en el mateix barri, segons ha anunciat la regidora d'Inclusió, Maria Romero.

Aquesta iniciativa compta amb la col·laboració del Servei Municipal d'Esports (SME) i del CEIP Roca i Alcaide, i està emmarcada en l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible (Edusi) de Borriana, cofinançada pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) de la Unió Europea.

Es tracta d'una sèrie de tallers gratuïts i oberts a tota la ciutadania amb l'únic requisit de tindre més de 14 anys. Per a inscriure's es podrà utilitzar el QR que apareix en els cartells repartits pel barri o personar-se en el punt d'atenció ciutadana al carrer Pablo Ruiz Picasso, 8 (enfront del col·legi) els dimecres de 13h a 18h o dijous de 9h a 18h.

El primer taller serà Activa-t, que es realitzarà cada dimarts a la vesprada de 18.30h a 20h per a oferir activitats esportives en el mateix centre educatiu. També s’oferiran uns altres tallers com ara classes de valencià i castellà, i tallers de percussió i art o de busca d'ocupació.

Maria Romero ha explicat que per a avançar en la cohesió i la inclusió social de la totalitat de la ciutadania borrianenca “és necessari atendre preferentment les àrees municipals més vulnerables i necessitades d'intervenció a diferents nivells i per diverses circumstàncies. Per això, el govern municipal considera indispensable portar endavant una regeneració física, econòmica i social del barri la Bosca a través dels fons europeus”.

Per a això, ha continuat, l'Ajuntament “va dur a terme un diagnòstic participatiu del barri que va comptar amb la veu de diferents agents que intervenen en la zona, així com diferents persones del veïnat que voluntàriament van voler aportar el seu punt de vista. D'aquest diagnòstic i procés participatiu va sorgir un Pla d'Acció per a executar sota el paraigua del Pla d'Inclusió Municipal”.

Dins d'aquest Pla d'Acció per a la regeneració urbana i social del barri la Bosca, l'Ajuntament va licitar el servei d'un projecte d'acció social d'incidència per a dinamitzar i coordinar inicialment els accions contemplades en el mateix pla, que responen a qüestions urbanístiques i també socials.

El projecte adjudicat a l'entitat Fundació Iniciativa Solidària Ángel Tomás per 45.000 euros, respon a 8 mesos d'acció que, segons el parer de Maria Romero, pretén ser “un primer impuls per a desenvolupar les accions socials del Pla, de manera que l'Ajuntament puga sol·licitar en el futur una addenda amb la Generalitat Valenciana per a incloure el barri en un projecte de Barris Inclusius i puga rebre fons autonòmics per a desenvolupar-lo amb més contundència i estabilitat”.