- D'aquesta manera, s'atenen les sol·licituds del teixit associatiu amb la finalitat de propiciar el desenvolupament de les iniciatives socials

- En els baixos de la plaça Tomás y Valiente que han quedat lliures després del trasllat dels dispersos Serveis Socials municipals al nou edifici al carrer València 29


L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha signat la cessió de locals municipals a diverses entitats socials vinculades amb l'àrea de Serveis Socials Inclusius. Una proposta en la la línia de treball de l'increment de la cohesió social i d'impulsar la dinamització comunitària al barri la Bosca.

L'Ajuntament procedeix així a atendre les sol·licituds del teixit associatiu de la ciutat amb la finalitat de propiciar-hi el desenvolupament de les iniciatives socials que aquestes entitats, de manera altruista, presten a la societat borrianenca.

Es tracta de 7 locals per a sis entitats en els baixos de la plaça Tomás y Valiente i en les quals hi ha també una sala d'ús polivalent que han quedat lliures després del trasllat dels, fins fa a penes un mes, dispersos Serveis Socials municipals al nou edifici al carrer València 29. Per a la qual cosa el consistori ha adequat els locals en funció del nou ús.

Les entitats a les quals se'ls ha cedit locals són FISAT, l'Associació de Parkinson, AVAF, ACODIS, el Servei de mediació comunitària i administració en comunitats veïnals del parc públic d'habitatges de la Generalitat adscrites a l'EVHA, i la Fundació Alzheimer Salomé Moliner.

Sota els principis d'eficàcia i rendibilitat, el consistori actua així complint amb la responsabilitat sobre béns que són patrimoni municipal. El consistori ha adequat els locals per a ampliar-ne l'ús compartit a les entitats de caràcter social.

Per a això, prèviament des de l'Ajuntament, s'han mantingut reunions amb les entitats socials amb vinculació amb l'àrea social a fi i efecte de valorar les necessitats de cada entitat per a la proposta de la cessió d'espais de forma personalitzada, ajustant-los a les característiques dels emplaçaments que van quedar disponibles després del trasllat de les instal·lacions.

Totes les entitats proposades han manifestat la necessitat, puntual o periòdica, d'organitzar activitats que requereixen un espai diàfan, polivalent i adequat per a desenvolupar activitats grupals dirigides a les persones a què atenen.

La sala d'usos polivalents o múltiples es dirigeix per tant a dotar d'un espai compartit dirigit a l'organització d'activitats de major aforament que haurà d'adequar-se a l'activitat programada, com ara tallers formatius, píndoles, grups d'ajuda mútua, entre d’altres.

Les activitats programades en aquesta sala seran coordinades pel departament de Serveis Socials, a fi de la seu agenda. La difusió i, en el seu cas, la inscripció a l'activitat serà assumida per l'entitat organitzadora. L'obertura i tancament de la sala serà assumida per FISAT, que facilitarà un telèfon de contacte a totes les entitats que usen la sala per tal d’organitzar-ne la logística.

Aquesta iniciativa de la cessió de locals a entitats és un projecte en la línia d'altres accions ja mampreses per l'Ajuntament de Borriana, tant en l'àmbit urbà com social, entre les quals cal destacar el Servei de Coordinació i dinamització del Pla d'Acció Comunitària del barri la Bosca, en funcionament des de gener d’enguany.

També a altres actuacions urbanístiques mampreses i de rehabilitació d'espais en el barri la Bosca que es destinaran a la realització d'activitats de marcada perspectiva comunitària, de diversa índole dirigida a la població en general però amb especial incidència als col·lectius de major vulnerabilitat arreplegat en el diagnòstic, com ara persones majors i infància, adolescents i joves.