El Ayuntamiento porpone exención de tasas de terrazas a bares y restaurantes ante el covid-19

L'equip municipal de govern ha plantejat avui en la Junta de Portaveus modificar l'ordenança de Tributs per a deixar exemptes del pagament de les taxes d'ocupació de via pública les terrasses de bars i restaurants durant tot 2020, segons ha indicat la regidora d'Hisenda, Cristina Rius.

Aquesta proposta és una mesura més de les adoptades pel govern municipal en l'àmbit econòmic, dirigides a autònoms, comerços i petites empreses locals per a contribuir a la reducció de l'impacte econòmic en la seua activitat, provocada per l'emergència sanitària de la Covid19.

Rius ha assenyalat que la iniciativa s'ha traslladat ja al personal tècnic per a iniciar la modificació de l'ordenança i, un camí redactada, serà traslladada al Ple municipal per a la seua aprovació.

Així mateix, ha precisat que en vistes a l'aprovació de la desescalada del confinament en quatre fases, en les quals s'inclou l'obertura gradual de bars i restaurants, s'ha plantejat que aquesta proposta pot contribuir al fet que el retorn a l'activitat, després de la crisi sanitària, siga el menys dur possible per a autònoms, xicotetes i mitjanes empreses, i comerços”.

Finalment, la responsable d'Hisenda ha manifestat que la previsió pressupostària d'ingressos del consistori en taxes per ocupació de via pública de terrasses i restaurants enguany seria al voltant de 120.000 euros, quantitat que es veuria incrementada davant la probabilitat que augmentaren les sol·licituds de terrasses i que si, finalment no es cobren, “serà la minva que tindrà la nova mesura en els ingressos municipals per a enguany”.