Bonificaciones Burriana IBI 2022
  • Un total de 19 persones que han instal·lat voluntàriament sistemes per a l'aprofitament tèrmic i elèctric se n'han beneficiat fins ara des de l’aplicació

  • El govern municipal ha congelat les taxes i impostos per a enguany i manté els beneficis de nombroses mesures fiscals


Un total de 19 persones s'han beneficiat fins avui de la bonificació d'un 20 per cent en l'Impost sobre Béns Immobles (IBI) que aplica l'Ajuntament de Borriana des que es va implantar en 2017 a les persones que han instal·lat voluntàriament sistemes per a l'aprofitament tèrmic i elèctric de l'energia solar, segons ha explicat la regidora delegada d'Hisenda, Cristina Rius.

La bonificació de l'IBI va ser aprovada pel govern municipal en la modificació de les ordenances fiscals per a 2017, i s'ha continuat mantenint durant la resta d'exercicis. Es tracta d'una bonificació del 20% en l'IBI de l'habitatge, que s'aplica a més durant els 3 anys següents a la instal·lació voluntària.

Rius ha recordat que l'equip municipal de govern va decidir congelar els impostos i les taxes municipals per a enguany, 2022, i va decidir “no augmentar la càrrega impositiva de la ciutadania davant la crisi”. Així, a Borriana, en 2022 no se n'augmenta cap dels tipus impositius, com el de l'ICIO, l'IBI o el de vehicles, a més de mantindre sense modificacions els imports dels rebuts de taxes municipals, com el del fem o diferents espais culturals i esportius, i conservar els beneficis fiscals i bonificacions aprovats en els últims exercicis.

De fet, ha manifestat, “ja hem aplicat aquests últims anys els beneficis i exempcions fiscals que hem cregut justos, amb criteris de capacitat econòmica, hem equiparat totes les bonificacions de famílies monoparentals a les de les famílies nombroses, a persones amb discapacitat, i també hem bonificat taxes i impostos amb criteris de protecció del medi ambient”.

D'aquesta forma, ha explicat la regidora d'Hisenda, per a incentivar la protecció del medi ambient, també es mantenen enguany les bonificacions durant els 4 primers anys d'un 75% sobre la compra dels cotxes amb motor elèctric i d'un 50% als vehicles amb motor híbrid. Unes mesures fiscals que es van aprovar ja en 2016.

Caldria sumar, ha manifestat Cristina Rius, les bonificacions fins a un 75% en l'IBI a les famílies nombroses que s'aplica des de fa uns anys en la localitat, amb l'objectiu de reduir la pressió fiscal a unitats familiars per a alleujar les economies domèstiques en el pagament d'aquest tribut”. La rebaixa fiscal que s'aplica és d'un 50% per a les famílies nombroses de categoria general o d'un 75% per a les famílies que ostenten el títol de categoria especial.

Fins i tot, ha afegit, l'Ajuntament assumeix enguany l'increment del cost de la gestió de residus que suposa més de 440.000 euros i que implicaria una pujada del 17% de la taxa, cosa que constitueix “un considerable estalvi per a les economies dels nostres veïns i veïnes.