Balance ayudas Paréntesis en las tres ediciones de 2021
  • Ha suposat una injecció econòmica amb ajudes directes de més d’1,3 milions d'euros per a autònoms i microempreses locals amb 1.290 treballadors


L'Ajuntament de Borriana ha concedit un total de 602 ajudes Parèntesi en les tres edicions realitzades pel consistori al llarg de 2021, que han suposat una injecció econòmica d’1.312.374,95 euros per a persones autònomes i microempreses del municipi amb un global de 1.290 treballadors i treballadores, segons ha explicat l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont.

Les tres edicions de les ajudes Parèntesi han comptat amb l'aportació econòmica de la Generalitat Valenciana, la Diputació de Castelló i l'Ajuntament de Borriana, amb l'objectiu de col·laborar amb els sectors i negocis del municipi més afectats per la situació sanitària derivada de la pandèmia.

L'alcaldessa ha assenyalat que es tracta d'ajudes “molt importants” que han reflectit “l'interès i la voluntat de les tres administracions en la causa comuna per a superar la pandèmia i reactivar l'economia”, i ha estat el resultat de “la col·laboració, el diàleg i l'acord interadministratiu”.

Així mateix, ha destacat que l'equip de govern local, conscient de la urgència de les empreses del municipi afectades de percebre els fons, s'ha esforçat durant l’any a accelerar i acurtar al màxim els terminis administratius per a “agilitar el pagament de les ajudes”.

De fet, ha subratllat Safont, “hem sigut el primer municipi a convocar les tres edicions i a resoldre-les per a contribuir amb rapidesa a la recuperació de les empreses, a la conservació de l'ocupació i a pal·liar les conseqüències socials de la crisi sanitària”.

Per a l'Ajuntament, ha manifestat, ha suposat “un esforç econòmic i de gestió important, però la nostra prioritat ha sigut donar suport a qui més ho necessita i totes les administracions hem d'actuar amb la diligència necessària per a estar al costat del teixit econòmic i social de la ciutat”.

En la primera convocatòria de les ajudes Parèntesi, van resultar beneficiats 193 autònoms i microempreses del municipi amb un global de 579 treballadors i treballadores, que al març van rebre un total de 491.216,88 euros. En la segona edició, implementada a l'estiu, van ser 236 ajudes d'autònoms i microempreses amb 462 persones treballadores per un import de 562.572,80 euros.

En la tercera i última convocatòria de les ajudes en 2021, resolta aquest mes de desembre, les empreses beneficiades n’han sigut 106, amb 248 persones treballadores i una inversió de 259.085,27 euros.

Cal recordar que a través de les ajudes Parèntesi, cada empresa del municipi amb un màxim de 10 persones treballadores ha pogut rebre 2.000 euros, més 200 euros per cada persona treballadora, fins a un màxim de 4.000 euros, quantitats que han sigut transferides directament als seus comptes.

En cada convocatòria, el consistori ha anat ampliat i adaptant les activitats econòmiques i comercials del municipi que podien optar a les ajudes perquè el major nombre de sectors econòmics, en funció de les característiques de la nostra ciutat, pogueren percebre-les i d'aquesta forma cobrir a totes les activitats econòmiques de la ciutat que s'hi han vist afectades.