Les demandes històriques de la ciutadania com l'adequació de la carretera del Grau i la seva unió amb el vial del Port, la unitat d'execució A30-31 o la construcció de nínxols en el cementiri s'executaran el proper any

 

La regidoria d'Hisenda de l'Ajuntament de Borriana ja ha fet públic el detall del Pressupost Municipal de cara a la propera anualitat de 2017. Tal com ha detallat la màxima responsable de l'àrea, Cristina Rius, “el caràcter general del pressupost del proper any pretén mantindre la línia que fins ara ha seguit el nostre equip de govern, que sempre ha volgut apostar pel creixement de les inversions i la reducció d'un deute municipal que esperem tornar a rebaixar en gairebé deu punts percentuals”. Des de la regidoria encarregada de dissenyar el nou pressupost municipal, s'ha volgut recalcar que “hem volgut que siga un pressupost real, ajustat a les necessitats actuals detectades a la nostra ciutat, i que ha estat treballat i consensuat amb cadascuna de les àrees municipals representades pel Acord per Borriana”.

Les xifres generals del nou pressupost municipal, situen la quantitat total de la qual es disposarà el proper any en 26.904.403,7 euros, que tal com ha explicat Rius, “encara no permeten contemplar l'ingrés de prop de 400.000 euros procedents de l'aplicació de l'Estratègia Edusi que ha estat concedida al nostre Ajuntament, i que ens permetrà superar els 27 milions del passat any”.

En el capítol de les inversions que permeten millorar dia a dia la vida de la ciutadania de Borriana, les quantitats destinades en 2017 augmentaran en un 61% a les quals es va dotar el passat exercici. Així, tal com ha volgut remarcar Rius, “existeixen diverses reivindicacions per part de nombrosos veïns i veïnes de la nostra ciutat, que no hem volgut oblidar i s'inclouen a l'apartat d'inversions de cara al proper any”. Projectes com la unitat d'execució A30-31 que “no es va finalitzar per part de l'anterior equip de govern quan tan sols faltava per acabar un 0.22% de l'obra, per fi es duran a terme i permetran als propietaris de la zona seguir endavant o iniciar els projectes que fins ara tenien bloquejats”. A més, l'expropiació de terrenys en la carretera del Grau per acabar conformant una xarxa de carrils bici anular a la ciutat, també serà una de les inversions que el consistori executarà en els propers mesos. Tal com succeeix amb la construcció de 180 nous nínxols en el cementiri municipal. A més, també s'inclouran els projectes triats per la ciutadania com el Local Social en el Port, el Museu Faller, la dotació per a la Biblioteca Municipal o la millora de la zona de l'Arenal.

A més, Rius també ha volgut destacar que dins de l'apartat de despeses “un 20 per cent del pressupost es destinarà a serveis de caràcter preferent com a educació, cultura, esports, sanitat, ocupació o serveis socials”, però sobretot ha especificat que “un any més, tornarem a marcar-nos com a objectiu la reducció contínua del deute municipal, ja que entre amortitzacions de préstec i interessos bancaris aconseguirem estalviar prop de 600.000 euros”. El càlcul per al proper any és finalitzar l'exercici amb un deute de 8,4 milions, la qual cosa Rius ha recordat que “suposa un 32% menys que el que ens vam trobar a l'inici de la legislatura fa menys de dos anys, i que a més la ràtio d'endeutaments se situe prop del 30%”