- El Pla de renovació de la xarxa d'aigua potable i clavegueram 2023 compta amb un pressupost que ascendeix a 1.242.569 euros

- Des de l'inici del contracte, l'any 2015, s'han invertit prop de 8,5 milions d'euros en la renovació de més de 28 km de la xarxa de proveïment i 13,5 km de la xarxa de clavegueram


L'Ajuntament de Borriana destinarà enguany una inversió d'1.242.569 euros al Pla de Renovació de la Xarxa 2023, en el qual Facsa escometrà, entre altres actuacions, la renovació integral de més de 6.200 metres de conduccions i canalitzacions i la substitució dels quadres elèctrics de les infraestructures.

Amb el compromís de millorar l'eficiència i sostenibilitat del servei, l'Ajuntament i Facsa, empresa concessionària del servei de proveïment d'aigua potable i la gestió del clavegueram en la localitat, han presentat el Pla director per a 2023 que arreplega les actuacions de renovació i millora d'aquestes infraestructures previstes per a l'actual exercici, amb un termini d'execució de 9 mesos i del qual es donarà compte en el pròxim ple municipal previst per a demà dijous 2 de març.

Segons han explicat l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, i el cap del servei de Facsa, Alejandro Boado, concretament enguany el pla inclou actuacions de renovació de la xarxa de proveïment i de clavegueram en 18 carrers, avingudes i places de diferents zones del municipi, i es millorarà l'accessibilitat en la majoria de casos.

Per part seua, el regidor de Serveis Públics, Vicent Aparisi, ha assegurat que amb aquests treballs, que suposen una millora des del punt de vista de l'eficiència del servei i la sostenibilitat, “s'aprofitarà també per a ampliar les voreres d'alguns dels carrers afectats i millorar-ne les condicions d'accessibilitat”.

Entre les quals, ha assenyalat que s'escometrà la millora d'accessibilitat del passeig Sant Joan Bosco, ja que actualment té un tram de vorera molt estret que coincideix amb l'entrada del col·legi.

Per a Alejandro Boado, aquest pla que implica una inversió de més d'1,2 milions d'euros suposa “una aposta ferma per la tecnologia com a via per a aconseguir millorar l'eficiència i la sostenibilitat, dos aspectes clau que repercuteixen en el valor del servei que s'ofereix a la ciutadania”.

Per això, ha destacat que la tecnologia serà part fonamental d'aquest nou projecte, perquè durant aquest any “es continuarà amb la instal·lació de mòduls de ràdio per a l'emissió de la lectura de comptadors interiors que possibiliten conèixer el consum exacte sense entrar als domicilis”.

Pel que fa a la xarxa de proveïment d'aigua potable, les dos entitats mamprendran durant aquest any la renovació integral de 3.955 metres de conducció, i en relació amb la xarxa de clavegueram, la companyia mamprendrà els treballs de renovació de 2.275 metres de canalitzacions.

Aquestes actuacions, tal com ha indicat el cap del servei de Facsa, Alejandro Boado, “a més d'evitar possibles avaries, reporten importants beneficis en la qualitat del servei d'aigua als veïns i a les veïnes, ja que optimitzen el rendiment de la xarxa i limiten al màxim les pèrdues d'aigua”.

L'empresa concessionària i l'Ajuntament han recordat que, des de l'inici del contracte l'any 2015, s'han invertit prop de 8,5 milions d'euros en la renovació de més de 28 km de la xarxa de proveïment i 13,5 km de la xarxa de clavegueram del municipi.

Amb aquest nou Pla de renovació, han manifestat sobre aquest tema Aparisi i Boado, Facsa i el consistori certifiquen el seu compromís amb la millora continuada del servei i la promoció d'un ús sostenible de l'aigua, ja que totes aquestes actuacions “ratifiquen el treball que estem duent a terme per a actualitzar les xarxes de proveïment i sanejament del municipi, a fi de millorar la qualitat del servei que prestem a la ciutadania i minimitzar el risc de possibles avaries”.