Los escolares de Burriana conciencian sobre los excrementos de perros en la vía pública en la
Jornada escolar de concienciación contra los excrementos de perros en vías públicas en Burriana
  • - Han participat prop de 60 escolars acompanyats de professorat dels CEIP Roca i Alcaide, Penyagolosa, Pare Vilallonga, Cardenal Tarancón, el col·legi Vila Fátima i el CEE Pla d'Hortolans


Diversos centres educatius han realitzat aquest matí, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Borriana, una jornada de conscienciació sobre la importància d'arreplegar els excrements de gossos en la via pública del municipi.

Així, prop de 60 escolars acompanyats de professorat dels CEIP Roca i Alcaide, Penyagolosa, Pare Vilallonga, Cardenal Tarancón, el col·legi Vila Fátima i el CEE Pla d'Hortolans han assenyalat en un recorregut els excrements que s'han trobat en els itineraris programats.

El recorregut ha finalitzat a la plaça Major, on l'alcaldessa, Maria Josep Safont, amb el regidor d'Educació, J. Ramon Monferrer els han rebut i, després d'agrair-los la implicació en la jornada de conscienciació, han escoltat les impressions i experiències de la iniciativa.

Una jornada de conscienciació que es completarà amb una exposició de les fotos realitzades durant el recorregut que es mostrarà al març a la plaça Major.

L'alcaldessa de Borriana ha aprofitat la iniciativa per a recordar que “els excrements sense arreplegar representen un focus potencial d'infeccions, especialment per als xiquets i les persones en cadira de rodes”, però ha advertit, “no és només un problema higiènic, també afecta a la despesa municipal en neteja, alhora que genera conflictes entre els infractors i la resta dels veïns i les veïnes”.

En aqueixa línia ha matisat que els excrements canins sense arreplegar constitueixen “un seriós problema higiènic, però també econòmic i de convivència”, és més, ha afegit, “la seua presència en la via pública és l'aspecte pitjor valorat en les enquestes de neteja urbana realitzades per l'OCU”.

Per això, ha subratllat la importància d'arreplegar els excrements i ha fet una crida als amos i propietàries dels cans sol·licitant “un comportament cívic que incloga gestos com portar bosses per a arreplegar excrements o botelles amb aigua de l'aixeta per a abocar després de les miccions i la recollida d'excrements”.

També ha recordat que voreres, jardins i, per descomptat, parcs infantils són “zones de defecció prohibides” i que, la no recollida, “està prohibit i sancionat amb multes des de 100 euros, segons disposa l'ordenança municipal reguladora”.