Burriana propone actividades on-line para la población infantil para celebrar el Día Internacional de Museos

Amb motiu del Dia Internacional dels Museus, ahir 18 de maig, el Museu Arqueològic Municipal de Borriana ha iniciat una activitat dirigida a la població infantil relacionada amb diverses peces contingudes en les seues col·leccions.

Ahir, el departament museístic va llançar la primera de les fitxes didàctiques que els xiquets i les xiquetes podran pintar i restaurar, perquè puguen saber més sobre la seua ciutat, en concret, es tracta d'un plat mudèjar amb cap de guerrer que data del segle XIV-XV.

El regidor de l'àrea, Vicent Granel, ha explicat que “posat que el confinament no ha deixat que es puguen fer les activitats que s'organitzen en el museu, com les visites, pràctiques de restauració i altra, és una bona forma que ho facen a casa”.

La proposta, ha assegurat Granel se centra en que “els més xicotets de casa puguen conèixer les peces i la història que hi ha en el nostre museu, i la importància que tenen, realitzant una activitat didàctica”.

Així, d'aquesta manera, els més xicotets de casa hauran de descarregar la imatge de la fitxa, per a poder imprimir, retallar, i restaurar la peça proposada. La fitxa aquesta en les xarxes socials del Museu Arqueològic Municipal, i en la web de l'Ajuntament de Borriana.

En la fitxa didàctica, s'explica la importància de la neteja, inventariat i reconstrucció de les peces que es troben en els diferents jaciments arqueològics que hi ha a Borriana. Específicament, el plat que s'ha de reconstruir en la primera fitxa “es va trobar fragmentat a les excavacions de la nova Casa Abadia de Borriana, en part posterior de la Basílica del Salvador”, ha indicat el regidor.

Es tracta d'un plat de cuina decorat amb la tècnica del veure i manganès, paraula comunia en la ceràmica de tradició mudèjar. Segons l'arqueòleg municipal, José Manuel Melchor, “probablement es va coure en un forn d'un terrissaire de la localitat de Paterna, a València, posteriorment, un mercader la portaria a Borriana, on el va comprar una família cristiana amb un alt poder adquisitiu. El dibuix representa un soldat o cavaller amb el seu elm.