- El director general de Desenvolupament Rural amb l'alcaldessa de Borriana, el regidor d'Agricultura i el director de la Cooperativa Agrícola Sant Josep de Borriana, han visitat la mostra
- Demà divendres 14 d'octubre es clausura aquesta activitat educativa que ha resultat tot un èxit de participació
El director general de Desenvolupament Rural, David Torres, acompanyat de l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, el regidor d'Agricultura, Vicent Granel, i el director de la Cooperativa Agrícola Sant Josep de Borriana, Juan Vicente Moros, han visitat l'exposició itinerant “En busca de les llavors perdudes”, que ha comptat amb la concurrència de més de 750 alumnes dels centres educatius de la ciutat.
Demà divendres 14 d'octubre es clausura aquesta activitat educativa que ha resultat tot un èxit de participació. L'exposició ha girat a l'entorn de les varietats agrícoles tradicionals i el consum de productes agroecològics de proximitat i temporada. Aquest projecte sorgeix de la necessitat d'educar i acostar a les famílies a hàbits de consum més responsables, sostenibles i compromesos amb el planeta i amb la pròpia salut.
En aquest sentit Maria Josep Safont ha apuntat que realitzar aquest tipus d'activitats és “essencial per a acostar a les famílies, i especialment als xiquets, les xiquetes i joves als hàbits de consum responsables i sostenibles, compromesos amb el planeta i la pròpia salut”, perquè “el futur passa per posar en valor l'agricultura sostenible”, ha afegit.
Per part seua, Vicent Granel ha ressaltat l'àmplia participació dels escolars del municipi, i ha posat en valor la seua importància en aconseguir “vincular emocionalment els xiquets amb l'agricultura”.
La mostra ha estat en el CMC la Mercè des del passat 29 de setembre i demà serà clausurada. Es tracta d'una exposició en forma d'escape room en què els participants han comptat amb un temps determinat per a travessar diferents escenaris i recopilar pistes amb l'objectiu de resoldre el misteri de Super Orti.
Taller escolar
Així mateix, durant el temps que ha durat l'exposició s'han realitzat diferents sessions del taller escolar “Som agroecològics, lluitem contra Globàrium”, una activitat en què els xiquets i xiquetes dels centres educatius de Borriana han tingut la possibilitat d'aprendre els beneficis que té consumir productes ecològics i de proximitat.
L'objectiu d'aquest taller, ha manifestat el director general de Desenvolupament Rural, és en definitiva “mantindre els aliments saludables i la forma de vida dels qui els produeixen i treballen” i, al mateix temps, “afavorir el compromís amb el consum responsable i la lluita contra el canvi climàtic perquè a més es busca promoure la transició cap a un model agroalimentari incloent, equitatiu i sostenible”.