• La capital de la Plana Baixa ha tornat a reunir el grup de treball, juntament amb l'empresa concessionària, per a anticipar les possibles mesures dins del Pla d'Emergències Municipal de Sequera


Burriana.- (28-06-24). L'Ajuntament de Burriana ha celebrat una nova reunió de la taula de la sequera per a preparar-se davant un possible escenari d'emergència durant l'estiu. Durant la recent trobada, s'han proposat per part del consistori mesures per a fomentar i conscienciar a la ciutadania de la importància de l'estalvi hídric, així com s'ha continuat amb el desenvolupament d'una ordenança municipal, que haurà de ser ratificada en Ple, per a dotar de seguretat jurídica i anticipar-se davant futures mesures en una situació hipotètica de verdadera emergència que comportarien mesures més restrictives.

 

Entre les mesures, destaca la decisió de dotar el pou número 6 d'unes instal·lacions de bombament d'aigua reciclada per a proveir els camions encarregats de les tasques de la neteja en via pública. A més, també s'ha acordat amb l'empresa concessionària accelerar les obres de reparació del sistema de proveïment d'aigua per a minimitzar les fugides existents.

 

Unes decisions que s'han pres, després de constituir el mes de maig passat, la taula de la sequera per a combatre la falta de precipitacions que afecta la província. Així mateix, el Pla d'Emergències Municipal de Sequera es va aprovar amb l'objectiu d'estalviar recursos hídrics i adaptar els protocols davant futurs nous episodis de sequera, ara, en situació d'alerta.

 

El consistori té activats els protocols per a desenvolupar i continuar amb el full de ruta iniciat en compliment a la Llei 10/2001, de 5 de juliol, del Pla Hidrològic Nacional, on l'Ajuntament de Burriana, com a administració pública responsable de sistemes de proveïment urbà que atén una població superior de 20.000 habitants, havia de disposar d'un Pla d'Emergència davant estes situacions.

 

Unes mesures que se sumen a les ja adoptades anteriorment com establir el reg de parcs i jardins en horari nocturn per a evitar l'evaporació d'aigua, així com a realitzar un estudi exhaustiu del gasto en aigua potable que suposen els edificis públics.