• L'Alcalde de Burriana, Jorge Monferrer, el Director general de Costes, Ports i Aeroports, Vicente Martínez Mus, la Directora de les Escoles de la Mar de la Generalitat, Diana Saura, juntament amb el regidor d'Esports, Fran Capdevila, i Poblats Marítims, Mario Trullen, s'han acostat a visitar la dàrsena interior del port on es localitzarà el futur camp a l'avantguarda de les necessitats per a practicar este esport


Burriana.- (06-07-2024). El treball en equip i la col·laboració entre les Escoles de la Mar de la Generalitat Valenciana, el Club Regates i l'Ajuntament de Burriana ha donat per fi els seus fruits. Després de més d'un any sense camp de joc per al Club Regates Burriana i per a l'alumnat de l’Escola de la Mar, s'ha aconseguit l'autorització de la GVA per a instal·lar un camp de Caiac Polo en el port de la localitat. L'Ajuntament de Burriana ha dinamitzat com a peça clau l'esperada autorització de la Direcció General de Costes per a l'ocupació de domini públic portuari d'un camp de Caiac Polo en la seua dàrsena interior i assumirà el cost de les instal·lacions. Després de la resolució a la petició formulada per les Escoles de la Mar de la Conselleria de Cultura i Esport, es dona llum verda a una llarga reivindicació col·lectiva.

Durant el matí, l'Alcalde de Burriana, Jorge Monferrer Daudí, el Director general de Costes, Ports i Aeroports, Vicente Martínez Mus, la Directora de les Escoles de la Mar de la Generalitat, Diana Saura, junt al regidor d'Esports, Fran Capdevila, i Poblat Maritims, Mario Trullen, s'han acostat a visitar la dàrsena interior del port on es localitzarà el futur camp que estarà a l'avantguarda en instal·lacions per a la pràctica del Caiac Polo.

Actualment, la ciutat de Burriana compta amb destacats esportistes, tant en la modalitat masculina com femenina, que són part de la selecció nacional. Este nou espai de pràctica esportiva segura permetrà millors condicions d'entrenament, així com disposar d'un lloc estable on poder exercir i practicar Caiac Polo als seus equips. “Tots els partícips afirmen que la disposició del nou camp permetrà afermar millors resultats esportius i convertir a Burriana en una ciutat de referència del Caiac Polo a nivell nacional”, ha valorat el regidor d'Esports, Fran Capdevila.

En l'actualitat, encara sense camp, el Caiac Polo ens ha continuat donant moltes alegries a Burriana durant esta última temporada”, ha detallat l'edil, en referència als notables resultats per part del Club Regates Burriana en el III Campionat d'Espanya de Caiac Polo Jóvenes Promesas 2023, celebrat a Arcos de la Frontera. Allí, l'equip Sub-21 femení va obtindre la medalla d'Or, l'equip Sub-16 mixt, la medalla de Plata, i l'equip Sub-21 mixt, va competir amb valentia i determinació aconseguint la quinta posició en una categoria altament competitiva. A més, l'equip Sènior s'està jugant l'ascens a primera divisió on té oportunitats d'aconseguir-lo.

Per la seua part, l'Alcalde de Burriana, Jorge Monferrer Daudí, ha expressat “la seua satisfacció” per continuar fomentant les activitats nàutiques en la capital de la Plana Baixa i per resoldre esta situació “arrossegada des de fa any i mig, perquè els nostres esportistes del Caiac Polo són un exemple de treball, esforç i bona imatge per a la nostra ciutat”.