• Un total d'11 tòtems informatius senyalitzaran els llocs emblemàtics de l'època medieval de Burriana per a donar a conéixer la seua història, cronologia i les dades arqueològiques d'estos enclavaments

 

  • Una senyalització viària indicarà perquè carrers discorria l'antiga muralla medieval


Burriana.- (14-07-2024). L'Ajuntament de Burriana, a través de la regidoria de Turisme de Burriana, en col·laboració amb la regidoria de Cultura i el Museu Arqueològic de Burriana, instal·larà una senyalització en el centre històric per a posar en valor l'arqueologia medieval de la ciutat.

 

Un dels objectius d'esta senyalització és permetre a la ciutadania reconéixer els límits de l'antiga vila medieval. Per això se senyalitzaran en el paviment els espais on l'antiga muralla discorria, concretament al llarg dels carrers Major, Puríssima, Santa Teresa, Sant Agustí i Comunitat de Regants. Per a això, es destacarà amb llambordes i rajoles diferenciades el traçat de la muralla sobre el paviment actual d'estos carrers.

 

A més, es pretén donar a conéixer els principals elements del patrimoni arqueològic medieval de la capital de la Plana Baixa mitjançant 11 tòtems informatius, situats als voltants de les fites arqueològiques del municipi, en els quals figuraran el nom del vestigi arqueològic junt a una breu descripció, la seua cronologia i context històric, l'estat actual en el qual es troben les restes i dades sobre excavacions arqueològiques, ja siguen recents o antigues. Al text descriptiu li acompanyaran recreacions digitals que permeten apreciar el monument en el seu estat original o fotografies antigues en el cas d'existir documentació gràfica, tot això acompanyat d'un pla d'ubicació. Estos tòtems comptaran amb un codi QR que permeta al visitant escoltar locucions, en una aposta d'inclusió per a les persones invidents, i la geolocalització dels diferents elements patrimonials de la ciutat.

 

Alguns dels llocs emblemàtics que se senyalitzaran són els portals de València, Tortosa, d'Onda i de la Mar, l'excavació arqueològica del Carrer Major, on van aparéixer la Necròpoli i la muralla musulmana, el almudí medieval del gra i l'excavació arqueològica de l'antic ajuntament, on es va trobar una zona manufacturera i comercial d'època medieval. Al seu torn, s'inclouran altres fites importants com la Necròpoli musulmana del carrer Sant Josep, el cementeri cristià del carrer Sant Joan i de la Plaça Major, així com informació sobre la jueria i la sinagoga medieval.

 

Gràcies a esta aposta turístic-cultural, busquem donar valor al ric patrimoni arqueològic i històric de la nostra ciutat, convertint els molts vestigis medievals que posseïm en un recuse que atraga a visitants de municipis veïns, situant a Burriana en primera línia provincial” ha explicat la regidora de Turisme, Noelia Peris.