• El romanent de tresoreria servirà per a abordar estudis i treballs tècnics indispensables per a la transformació de la ciutat com el pàrquing subterrani del centre, la conversió en zona de vianants del Pla, la urbanització de Ribesalbes o el consultori mèdic del Port


Burriana.- (25-07-24). L'Ajuntament de Burriana ha aprovat una modificació de crèdit que ascendeix a 1.367.255 euros per a abordar estudis i treballs tècnics indispensables per a la transformació de la ciutat dels pròxims anys. Entre els projectes que s'afrontaran dels recursos econòmics procedents del romanent de tresoreria es troben l'aparcament subterrani del centre de la localitat, la futura conversió en zona de vianants del Pla, la urbanització del carrer Ribesalbes i adjacents, que ha estat 20 anys paralitzada, al costat del projecte del futur consultori mèdic del Port. “La major part de la modificació de crèdit s'invertirà en projectes per a la ciutat”, ha detallat el regidor d'Hisenda, Alejandro Clausell.

 

Projectes per a la ciutat

 

D'altra banda, la sessió plenària ha aprovat l'actuació integrada de les unitats d'execució A-13 i A-34 del Pla General, que fan referència al carrer Ribesalbes i adjacents, per a desenvolupar urbanísticament esta zona de la capital de la Plana Baixa en règim de gestió directa per l'Ajuntament de Burriana.

Una franja de la ciutat que s'inunda amb cada episodi de fortes precipitacions a causa de la seua baixa cota i la falta de desguassos, serveis i clavegueram, la qual cosa ha suposat que els veïns acumulen demandes i peticions històriques sense resoldre durant els últims 20 anys. Així, una vegada el consistori va obtindre el consens dels propis veïns del carrer Ribesalbes, es va realitzar posteriorment una consulta als propietaris dels terrenys adjacents, concretament als residents en la unitat A-13, contigua a la unitat d'execució de Ribesalbes, per a abordar la possibilitat d'una urbanització conjunta i més àmplia en esta zona concreta del litoral de la ciutat.

D'esta manera, després del consens amb els veïns, l'aprovació del programa pel màxim òrgan de representació política dels ciutadans en el govern municipal, juntament amb una partida en la modificació de crèdits de 140.000 euros, abordarà la urbanització de l'espai comprés entre carrer Benicàssim, Camí Fons i la zona posterior de l'Hotel Aloha, específicament, el futur carrer Betxí.

 

La futura construcció de l'aparcament subterrani en el centre de la ciutat, que ha obtingut el suport majoritari de la ciutadania en un recent estudi demoscópic, la finalitat última del qual és la creació d'una gran plaça ciutadana, unint el Pla i la Plaça Major oferint solucions als vehicles de residents i turistes de la localitat, tindrà una partida de 210.000 euros.

 

A més, el projecte del Palau de la Festa comptarà amb una dotació pressupostària de 30.000 euros per a iniciar un espai polivalent i multifuncional capaç de donar resposta a les demandes de col·lectius veïnals i de majors que desitgen programar balls o organitzar xarrades, conferències i actes culturals, així com atendre les demandes més multitudinàries que reclama el món faller i les penyes de les festes de la Misericòrdia. El projecte es configura per a donar resposta a totes les sensibilitats com un nou recinte de festes adaptat i dimensionat a les necessitats d'una ciutat de l'envergadura de Burriana.

 

D'altra banda, i després d'aconseguir la cessió gratuïta per part del Servei de Patrimoni de l'Estat del terreny contigu a la zona portuària, l'equip de Govern ha inclòs una dotació de 200.000 euros per a desenvolupar i avançar la proposta del consultori mèdic del Port.

També ha tirat avant la partida de 77.000 euros per al manteniment i conservació d'edificis culturals l'objectiu principal dels quals uneix esforços per a finalitzar la sala de la primera planta i l'entrada lateral del Teatre Payà que porta anys sense acabar-se.

 

Colònies felines

 

Així mateix, ha quedat aprovat pel Ple, el Pla local de Gestió Ètica de Colònies Felines de Burriana, un document mitjançant el qual l'administració local posa de manifest la necessitat de realitzar una gestió controlada poblacional de felins urbans en el municipi, en nom del benestar animal i a la convivència amb la ciutadania. D'esta manera, Burriana té aprovat un conveni de col·laboració per a l'aplicació del mètode CER, (Captura esterilització retornament) com a mètode més efectiu per al control de la superpoblació de gats de carrer i evitar conflictes i problemes veïnals.

 

Despeses corrents

 

Un altre dels destins per als quals s'emprarà els recursos procedents del romanent de tresoreria són les despeses corrents. Entre les partides més quantioses, es troben 250.000 euros per a afrontar serveis generals d'electricitat i poder suplementar l'aplicació pressupostària per a atendre l'increment del cost. Al voltant de 47.000 euros es destinaran a factures de jardineria fruit dels danys causats per la rebentada tèrmica. També altres partides per a aplicacions informàtiques, partida de comunicació, servei de l'ecoparc, arrendament de vehicles de Via Pública, actuacions per al manteniment d'instal·lacions esportives i pal·liar goteres, així com un increment de 30.000 euros per a fer front a la nova normativa aprovada pel Govern d'Espanya referent a Legionel·la, que han d'assumir les corporacions municipals.

 

Respecte a la situació financera després de la modificació de crèdit, l'Alcalde de Burriana, Jorge Monferrer Daudí, ha valorat que “Burriana gaudeix d'una bona salut econòmica, la qual cosa ens permet continuar invertint en els serveis que prestem a la ciutadania, millorar el manteniment de la ciutat i apostar per desenvolupar projectes que transformaran Burriana els pròxims anys”. En este sentit, el primer edil ha volgut agrair “l'esforç de l'executiu municipal per presentar idees i tirar avant projectes que ens obliguen a modificar els nostres pressupostos però que certifiquen el nostre compromís per deixar una Burriana millor que la que ens trobem”.