• El consistori de la capital de la Plana Baixa respon a les demandes de les famílies de la zona que demanen solucions enfront de les inundacions i la falta de serveis


Burriana.- (27-07-24). L'Ajuntament de Burriana ha aprovat en sessió plenària l'actuació integrada de les unitats d'execució A-13 i A-34 del Pla General, que fan referència al carrer Ribesalbes i el seu entorn, per a desenvolupar urbanísticament esta zona de la capital de la Plana Baixa en règim de gestió directa pel consistori. Una franja de la ciutat, situada en segona línia de platja, que s'inunda amb cada episodi de fortes precipitacions a causa de la seua baixa cota i a mancar de desguassos, serveis i clavegueram, la qual cosa ha comportat que els seus residents acumulen demandes i peticions històriques sense resoldre durant els últims 20 anys.

 

Consulta veïns

 

Així, una vegada el consistori va obtindre el consens del veïnat del carrer Ribesalbes, es va realitzar posteriorment una consulta a les persones propietàries dels terrenys adjacents, concretament en la unitat A-13, contigua a la unitat d'execució de Ribesalbes, per a abordar la possibilitat d'una urbanització conjunta i més àmplia en esta zona concreta del litoral de la ciutat.

 

Gestió directa

 

D'esta manera, després del consens amb els veïns, l'aprovació del programa pel màxim òrgan de representació política dels ciutadans en el govern municipal, juntament amb una partida en la modificació de crèdits de 140.000 euros per a la primera fase de redacció de projecte i assessoria jurídica, abordarà la urbanització de l'espai comprés entre els carrers Benicàssim, Camí Fondo i la zona posterior de l'Hotel Aloha, específicament, el futur carrer Betxí.

 

En referència a les unitats d'execució A-13 i A-34 del Pla General, el regidor d'Urbanisme, Juan Canós, ha volgut assenyalar que “en 2019, l'anterior equip de govern, format per PSPV i Compromís, va anunciar que gestionarien directament estes actuacions. Ara, cinc anys després, davant la inoperativitat mostrada, hem pres cartes en l'assumpte”. Per part seua, l'alcalde de Burriana, Jorge Monferrer Daudí, ha destacat que des del consistori “hem aprovat en ple la urbanització d'una zona del litoral que, ara, deixarà arrere la precarietat per a disposar dels serveis d'una ciutat moderna del segle XXI”.