• El consistori ha transformat per complet el paratge natural mitjançant la instal·lació de tanques de seguretat, així com amb treballs de manteniment, neteja i desbrossament.


Burriana.- (31-04-24). L'Ajuntament de Burriana, a través de les regidories de Turisme i Via Pública, han instal·lat tanques de seguretat en substitució als palets que anteriorment s'utilitzaven com a reixat perimetral de la Gola de l'Arenal. Estes noves tanques no sols milloren la seguretat dels visitants, sinó que també s'integren millor amb el paisatge natural, contribuint a l'estètica de l'àrea. Amb esta millora, al costat dels treballs de desbrossament i neteja en les prades de la zona, el consistori fa passos significatius per a millorar i mantindre l'entorn natural de l'Arenal i els seus voltants.

 

Informe tècnic i mesures correctives

 

En un esforç continu per preservar el bon estat i la funcionalitat dels seus paratges naturals, el consistori va obrir en el seu moment un expedient a l'empresa concessionària encarregada de la neteja dels prats costaners en l'Arenal, després de detectar-se deficiències significatives en el contracte de manteniment.

 

L'informe elaborat pels tècnics municipals va revelar diverses deficiències en el contracte de manteniment, incloent-hi la falta de personal per a realitzar les labors de jardineria segons el que s'estableix. Entre les tasques no complides es trobaven desbrossaments, segues, escarificació, retallades i altres activitats essencials per a la cura del paratge natural.

Davant estes infraccions, l'equip de govern es va reunir amb l'empresa concessionària per a abordar les deficiències i buscar solucions a llarg termini. Esta reunió va marcar l'inici d'una sèrie d'accions correctives destinades a garantir el compliment del contracte i la millora contínua de l'entorn.

 

Accions contínues i millores d'accessos

 

Així mateix, amb l'arribada de Setmana Santa i l'augment de l'afluència en el litoral de Burriana, l'equip de govern va intensificar en esta zona les labors de manteniment i neteja. També, es van fer treballs de desbrossament en el passeig marítim i neteja en les prades de l'Arenal. A més, es van emprar màquines especialitzades per a netejar l'arena de les platges.

 

Més endavant, durant el mes de maig passat, la regidoria de Via Pública va impulsar noves actuacions per a millorar l'accés i la neteja de les platges. Estes accions van incloure treballs d'adequació i manteniment a les platges de l'Arenal.

 

A més, enguany s'ha avançat el condicionament de les platges respecte a anys anteriors. S'han instal·lat passarel·les per a facilitar un accés més còmode i segur per a persones de totes les edats, especialment aquelles amb mobilitat reduïda.

 

La regidora de Turisme, Noelia Peris, ha destacat que “estes accions reflecteixen el nostre treball per la conservació de les nostres platges i la millora dels serveis oferits a residents i turistes.” Peris, a més, ha afegit que “la transformació de la Gola de l'Arenal és un clar exemple de la determinació d'este equip de govern per preservar i canviar la imatge dels nostres entorns naturals”.