• Esta actuació se suma a la rehabilitació de la façana, la instal·lació de plaques fotovoltaiques, així com a la retirada de plantes i males herbes de la teulada en un esforç del consistori per retornar l'esplendor a l'emblemàtic edifici


Burriana.- (20-08-24). L'Ajuntament de Burriana continua les labors de reparació, neteja i protecció de les emblemàtiques vidrieres del Mercat Municipal, que portaven sense manteniment des de 2016. Els treballs per part del consistori continuen realitzant-se amb l'objectiu de retornar l'esplendor original a este immoble, que destaca per les seues belles vidrieres policromades, un element decoratiu de gran valor que fa referència a la rica cultura agrícola de la capital de la Plana Baixa. Cal recordar que este edifici, projectat per Enrique Pecourt l'any 1930, uneix els millors valors del racionalisme i expressionisme arquitectònic amb la tradició modernista dels mercats valencians.

 

Les actuacions en la façana est avancen en la renovació de les vidrieres amb tasques de substitució dels anteriors panells i la fabricació de vidres de seguretat i protecció per a interior i exterior, així com d'un nou marc de ferro per a la seua posterior col·locació. Estes tasques se sumen a les reparacions del passat mes d'abril dels finestrals que havien patit danys després de la rebentada tèrmica que va ocórrer en el municipi, la qual cosa va provocar que el seu estat es deteriorara notablement. Davant esta situació, el consistori es va comprometre a restaurar-les, assegurant que cada detall fora acuradament reparat per a preservar el patrimoni històric i artístic del mercat.

 

Estes reparacions se sumen al conjunt de mesures que des de l'Ajuntament de Burriana s'han realitzat en el Mercat Municipal per al seu recondicionament, com la rehabilitació de la pròpia façana, la instal·lació de plaques fotovoltaiques en la teulada i la retirada de plantes i males herbes, acumulades durant els últims anys per falta d'un adequat manteniment i que impedien la correcta evacuació de l'aigua en cas de fortes pluges.

 

Després de les tasques de reparació únicament faltaria l'adequació de les vidrieres que donen al carrer San Victoriano així com la rehabilitació de la façana de l'edifici, que ha vist demorades les actuacions a causa d'un canvi en la normativa que impossibilita utilitzar la composició mineral de seleni original de les rajoles.

 

La regidora de Consum i Mercats, Suni Fandos, ha subratllat la importància d'estes actuacions amb les quals “busquem retornar-li tot la seua esplendor original i assegurar que continue sent un punt de referència per a la ciutadania.” Fandos afig que des del consistori “continuarem treballant perquè el mercat no sols siga un lloc de trobada comercial, sinó també un espai que reflectisca la nostra història i cultura."