• L'alumnat del curs d'informàtica està desenvolupant un sistema de codis QR en les parades del mercat que contindrà vídeos de receptes tradicionals elaborades per la gent del municipi


Burriana.- (21-08-24). L'Ajuntament de Burriana, en col·laboració amb l'alumnat d'informàtica del taller d'ocupació Riu Anna VI, està duent a terme un projecte de modernització i digitalització de les parades del Mercat Municipal. Esta iniciativa busca fusionar la tradició del mercat amb les noves tecnologies, facilitant així l'accés a la informació i la promoció dels productes locals.

 

El curs d'informàtica del taller d'ocupació està desenvolupant un sistema QR que s'instal·laran en les parades del mercat. A través d'estos codis, les persones usuàries podran accedir a vídeos de receptes tradicionals elaborades per la ciutadania de Burriana, així com a receptes internacionals, tot això utilitzant productes frescos i locals del mercat. Este projecte no sols pretén promoure la gastronomia local, sinó també posar en valor la riquesa cultural i gastronòmica de la comunitat.

 

A més, en línia amb el treball del consistori de la capital de la Plana Baixa per millorar l'accessibilitat, s'ha previst que les receptes estiguen disponibles també en format físic. D'esta manera, es garanteix que totes les persones, incloses aquelles que no estan digitalitzades, puguen disfrutar del sabor i la tradició del mercat.

 

Una altra de les innovacions que es busca implementar en el Mercat Municipal és la integració de l'aplicació "Too Good To Go". Esta eina digital permetrà a comerciants vendre en línia els productes que no s'han venut al final de la jornada a un preu reduït, ajudant així a reduir el desaprofitament alimentari i assegurant que els aliments s'aprofiten fins a l'últim moment.

 

La regidora de Comerç i Mercats, Suni Fandos, ha destacat la importància d'esta iniciativa ja que “amb este projecte, no sols estem modernitzant el Mercat Municipal, sinó que també estem enfortint els llaços entre tradició i innovació. És un pas fonamental perquè el nostre mercat continue sent un referent en la vida de la nostra ciutat, adaptant-se als nous temps sense perdre la seua essència.” Per part seua, Fandos, ha afegit que “la implementació amb l'aplicació 'Too Good To Go' és una mostra del nostre compromís amb la sostenibilitat i l'aprofitament dels recursos.”