• Esta iniciativa donarà una oportunitat a la joventut per a formar-se en una especialitat que compta amb una alta demanda en el mercat laboral.


Burriana.- (28-08-24). L'Ajuntament de Burriana, en col·laboració amb la Cambra de Comerç de Castelló, ha posat en marxa el Programa Integral de Qualificació i Ocupació (PICE) amb especialitat en Electromecànica i Manteniment Industrial. Este programa té com a objectiu millorar l'ocupabilitat de les persones joves beneficiàries del Sistema Nacional de Garantia Juvenil mitjançant formació gratuïta, orientació, i acompanyament en la cerca d'ocupació.

 

El PICE ofereix l'oportunitat de formar-se en una especialitat d'alta demanda laboral. El programa és totalment gratuït i és finançat per la Cambra de Comerç de Castelló a través de Fons Europeus, comptant amb el suport del consistori de la capital de la Plana Baixa en la gestió i cessió d'instal·lacions.

 

El curs d'Electromecànica i Manteniment Industrial tindrà una duració de 120 hores, dividides en 60 hores de formació troncal en ocupabilitat i cerca d'ocupació, i 60 hores de formació específica en l'especialitat triada. La part teòrica s'impartirà a les aules del Centre Municipal de Formació de Burriana, en horari de 9 a 14 hores de dilluns a divendres, mentre que la formació pràctica es realitzarà en l'Acadèmia Industrial Orbel a Almassora, un entorn que disposa de la maquinària i equipament necessàries.

 

El període d'inscripció s'obrirà a principis de setembre. Posteriorment, es convocarà una reunió informativa per a totes les persones interessades, on es detallarà el contingut i desenvolupament del programa.

 

La regidora de Polítiques Actives d'Ocupació, Suni Fandos, ha destacat la importància d'este programa que “representa una excel·lent oportunitat per a la joventut de Burriana d'adquirir formació en una especialitat tècnica amb alta ocupabilitat, reforçant així les seues competències laborals i facilitant el seu accés al mercat de treball.”