• La iniciativa, organitzada per la regidoria de Cultura, ha permés a residents i visitants descobrir en profunditat la història i patrimoni de la capital de la Plana Baixa

 

31-08-24 (Burriana). Burriana ha viscut una jornada cultural i esportiva excepcional amb la XVIII edició de la Volta Ciclo-Cultural. L'activitat, que ha començat a les 9:30h en la Plaça Major, ha permés als participants recórrer alguns dels llocs més emblemàtics de la ciutat, en una ruta que ha inclòs parades a la Torre de la Mar, la Vila Romana de Sant Gregori i ha culminat en el recentment reinaugurat Museu Arqueològic de Burriana.


Organitzada pel Museu Arqueològic Municipal de Burriana de la regidoria de Cultura, amb la col·laboració de l'àrea de Turisme, esta iniciativa ha oferit una manera activa i participativa de conéixer el patrimoni cultural de la capital de la Plana Baixa. Enguany, la Volta Ciclo-Cultural ha estat centrada en descobrir la rica història de Burriana a través dels seus jaciments arqueològics més destacats. Totes les persones participants han tingut l'oportunitat d'explorar els vestigis d'antigues civilitzacions que van habitar la zona, promovent així el coneixement i l'apreciació del llegat cultural de la ciutat.


El regidor de Cultura de Burriana, Jesús Albiol, ha destacat l'èxit d'esta iniciativa, que ja celebra la seua dihuitena edició, “la Volta Ciclo-Cultural s'ha consolidat com una activitat que combina esport i cultura, permetent als nostres veïns i visitants conéixer en profunditat la història i el patrimoni de Burriana”. Albiol, afig, a més que “enguany, hem vist una gran participació i un entusiasme creixent per descobrir més sobre les nostres arrels. És una satisfacció veure com este esdeveniment continua creixent i despertant interés en la nostra comunitat”.


“La jornada ha sigut un clar exemple de com la unió entre esport i cultura pot generar una experiència enriquidora per a tots els participants, enfortint el vincle de la ciutadania amb el seu patrimoni i fomentant l'activitat física en un entorn cultural”,
ha conclós Albiol.