• El consistorio de la capital de la Plana Baixa tiene como objetivo potenciar el talento local y atraer a nuevos jugadores que deseen adentrarse en el mundo de este deporte milenario mediante un espacio de formación y desarrollo para todas las edades


Burriana.- (31-08-24). L'Ajuntament de Burriana, a través de la Regidoria d'Esports, ha anunciat la futura creació d'una Escola Municipal d'Escacs. Este anunci s'ha fet en el marc de la XI edició del Memorial Asunción Enrique d'Escacs, un esdeveniment que congrega als millors talents dels escacs locals i regionals.

 

La nova escola d'escacs té com a objectiu no sols potenciar el talent local, sinó també atraure a nous jugadors que desitgen endinsar-se en el món d'este esport mil·lenari. L'escola es convertirà en un espai de formació i desenvolupament, on jugadors de totes les edats podran aprendre i perfeccionar les seues habilitats estratègiques.

 

Durant la competició, el veí Sebastián Torres ha presentat un tauler d'escacs nous a nivell mundial que es diferencia d'un tauler estàndard, per diversos motius. És una modalitat que permet girar 360°, facilitant la visió de la jugada abans de realitzar el següent moviment. Permet jugar a un jugador en mode assaig, a dos jugadors en mode tradicional i també permet jugar a tres o quatre jugadors.

 

El tauler posseeix dos fletxes indicadores, que unit al gir de 360° permet realitzar l'inici de la partida sense haver d'ocultar les peces a la mà, facilitant una eixida a la vista de tots. Així com les mateixes dates indicadores, seran també les que indiquen que jugador ha de moure peça quan les partides siguen de tres o quatre jugadors.

 

El regidor d'Esports, Fran Capdevila, va subratllar la importància de fomentar els escacs a Burriana, destacant que “els escacs és molt més que un joc; és una eina educativa que desenvolupa el pensament, la concentració i la paciència. Volem que Burriana siga un referent en este esport i oferir a la nostra població l'oportunitat de créixer a través d'ell”. Capdevila ha afegit, a més, que “la nova escola és un pas més en el compromís de l'ajuntament per ampliar l'oferta esportiva”.