• L'Ajuntament de Burriana i ACODIS celebren un partit de bàsquet en cadira de rodes, destacant el seu treball amb la inclusió i la visibilitat de l'esport adaptat


Burriana.- (07-09-24). S'ha celebrat el I Trofeu Misericòrdia de Bàsquet Paralímpic, organitzat per l'Ajuntament de Burriana en col·laboració amb l'Associació Col·lectiu de Discapacitats de Burriana (ACODIS). En el marc de les Festes Patronals en honor a la Mare de Déu de la Misericòrdia, l'esdeveniment ha oferit als veïns de la capital de la Plana Baixa una jornada esportiva dedicada a la visibilitat i promoció de l'esport inclusiu.


El partit amistós de bàsquet en cadira de rodes, que s'ha disputat a les 12.30 hores en el Pavelló La Bosca, amb entrada gratuïta, va enfrontar a l'equip local Cocemfe Castelló BSR amb l'equip CB Petraher de València. Els assistents van poder disfrutar d'un emocionant partit, marcat per la companyonia, esforç i esperit esportiu dels jugadors.


Després del partit, tots els participants han compartit un menjar de germanor, en un ambient de convivència que ha reforçat els llaços entre la comunitat i els esportistes. Aquest trofeu ha sigut una iniciativa conjunta de l'Ajuntament i ACODIS, en col·laboració amb COCEMFE Castelló, amb l'objectiu de donar visibilitat a l'esport paralímpic i enfortir el compromís de Burriana amb un model esportiu accessible i inclusiu per a tots.


La regidora de Serveis Socials, Isabel Monfort, ha destacat la importància de fomentar aquest tipus d'activitats “esdeveniments com aquest no sols ofereixen una oportunitat per a disfrutar de l'esport, sinó que també són fonamentals per a promoure la inclusió i la igualtat en la nostra societat.” Monfort, afig a més que, “l'esport paralímpic és un exemple de superació, i des de l'Ajuntament continuarem apostant per iniciatives que donen visibilitat a aquests esportistes i fomenten la participació de tots”.