• A les portes del CMC la Mercè, ha tingut lloc el taller per a la confecció de fanalets impartit per l'artista local Amparo Saera i a les 23.00 va començar la XX desfilada en la capital de la Plana Baixa


Burriana.- (07-09-24). Burriana s'il·lumina amb la XX Desfilada de Fanalets, organitzat per la regidoria de Festes. La tradicional desfilada, que ha omplit de llum els carrers del municipi en la vespra de la Misericòrdia, es va iniciar a les 23.00h. en la plaça de Rafel Martí de Viciana i va tindre el següent itinerari: la Tanda, plaça de la Mercè, Sant Serapi, el Barranquet, el Pla de Sant Blai i va finalizar el recorregut al carrer Mare de Déu de la Misericòrdia. En l'acte han participat la Colla de Dolçainers i Tabaleters de Burriana. Durant el recorregut, els assistents van disfrutar de la llum dels fanalets i van cantar la cançó popular "El Sereno i la serena".


Prèviament, durant la vesprada, a les portes del CMC la Mercè, va tindre lloc el taller per a la confecció de fanalets, impartit per l'artista local Amparo Saera. Aquells que han volgut participar en el taller han assistit a l'edifici municipal amb un meló d'Alger, una cullera, un ganivet i un recipient per a poder emportar-se a casa l'interior del meló d'Alger i, d'esta manera, no malgastar aliments.


Així mateix, el consistori ha repartit meló d'Alger per a tots aquells xiquets que han volgut participar en la tradicional desfilada de la capital de la Plana Baixa. La regidora de Festes, Paloma Boix, ha posat en valor “esta tradició única que ens permet passar un dia inoblidable amb tota la família i que s'ha convertit en un dels actes més representatius i emblemàtics de les Festes de la Misericòrdia”.