• El recinte taurí, ha registrat zero ferits per asta de bou igual que l'any passat, sent 14 atencions sanitàries en total, relacionades amb contusions, banyades, trepitjades o caigudes

Burriana.- (10-09-24). L'Ajuntament de Burriana ha consolidat una baixada de queixes veïnals durant les Festes de la Misericòrdia. Unes dades que venen a revalidar el descens de les molèsties causades per les penyes amb casal que ja es van notar en 2023 des que l'equip de Govern va posar en marxa la Carpa de la Festa. Per això, durant la setmana gran dels festejos patronals “tan sols s'han registrat 12 denúncies per part dels veïns”, ha detallat el regidor de Seguretat Ciutadana, Antonio Ferrándiz.

 

Per la seua part, Ferrándiz, en referència al dispositiu especial de la Policia Local a fi de fer complir el bàndol de l'Alcaldia per a les Festes de la Misericòrdia i les Ordenances Municipals referent a la neteja de la via pública per part de les penyes, ha recalcat que “enguany hem formulat un total de 14 denúncies per infracció a l'Ordenança Municipal de Convivència Ciutadana per no netejar la zona de la via pública d'afecció del casal”.

 

Respecte al recinte taurí, el regidor de Seguretat Ciutadana ha valorat “positivament” els zero ferits per asta de bou igual que l'any passat, sent 14 atencions sanitàries en total, relacionades amb contusions, banyades, trepitjades o caigudes. “Uns números que reflectixen la labor encomiable per part del director de festejos taurins, l'expert taurí i els quinze col·laboradors de la comissió del "bou", ha valorat Ferrándiz, qui ha destacat que “hem formulat 11 denúncies per infracció al decret 31/2015 de festejos taurins, principalment per la presència de menors i persones embriagades”.

 

Per la seua part, la regidora de Festes, Paloma Boix, ha destacat “l'àmplia programació de les Festes de la Misericòrdia amb esdeveniments per a tots els públics”, ressaltant “ activitats infantils tots els dies i un dia sencer íntegrament per als més xicotets”. Així mateix ha agraït “el bon acolliment de la Carpa de la Festa amb un cartell de fins a 18 dj´s nacionals i locals”, on enguany s'ha ampliat l'espai en 150 metres quadrats i s'ha “superat en afluència l'edició anterior”. Així mateix, Boix ha posat en valor “les novetats de 2024 en l'esperada entrada de Penyes i l’Esclafit que han dinamitzat el tradicional esdeveniment tenint com a pregoneres d'excepció a les reines falleres, Laia Molina i Anna Solà, música en directe i moltes sorpreses per als assistents”. Finalment, l'edil ha recordat “la qualitat dels esdeveniments taurins oferits en les festes patronals amb una aposta clara pels festejos taurins amb 19 bous salvatges que han protagonitzat la setmana de celebracions, alguns d'ells dels ferros més prestigiosos del panorama, així com activitats infantils taurines i la transhumància urbana”.