• La Professora Vernia-Carrasco va ser elegida entre diferents candidats procedents de tot el món on finalment van ser 15 els candidats seleccionats. L'anunci va tindre lloc durant l'Assemblea de la ISME, en el marc de la 36th World Conference for the International Society for Music Education, celebrada a Hèlsinki

 

Burriana.- (10-09-24). L'alcalde de la capital de la Plana Baixa ha rebut en el saló de Plens de l'Ajuntament a la burrianenca, Ana M. Vernia-Carrasco, que formarà part del “Board de ISME” International Society for Music Education”, l'Associació Internacional més important respecte a l'Educació Musical. Vernia dirigix la Càtedra “L’Alcora de Investigación Musical y Calidad de Vida” i és a més Presidenta de la SEM-EE, Societat per a l'Educació Musical de l'Estat Espanyol.

 

La també professora de la Universitat Jaume I en Didàctica de l'Expressió Musical, formarà part del club selecte d'integrants del ISME, una associació mundial pertanyent al Consell Europeu de la Música i afavorida per la UNESCO. Entre els seus membres es troben integrants de països de tot el món com els EUA, la Xina, Austràlia, Alemanya, Finlàndia, Brasil, l'Índia, Sud-àfrica, Hong Kong, Grècia, Suècia, Suïssa, Israel, Portugal, Itàlia i Mèxic,entre altres.

 

La Professora Vernia-Carrasco va ser elegida entre diferents candidats on, finalment van ser 15 els candidats seleccionats. L'anunci va tindre lloc durant l'Assemblea de la ISME, en el marc de la 36th World Conference for the International Society for Music Education, celebrada a Hèlsinki, on a més Vernia-Carrasco va participar en un Simposi Internacional, presentant un breu panorama sobre l'Educació Musical a Espanya, així com altres investigacions relacionades amb l'Educació Musical.

 

Ana M. Vernia dirigix el grup d'investigació Q-HEART, de la Universitat Jaume I, en la que les seues línies d'investigació van des de l'educació musical i la qualitat de vida, fins a la inclusió social i educativa, la transformació social des de les Arts i la Cultura, prevenció, així com l'avaluació i currículum o la implementació dels ODS. A més, ha participat en nombrosos congressos nacionals i internacionals.

 

La destacada burrianenca ha publicat en prestigioses revistes d'investigació i ha sigut convidada com a ponent tant en rellevants institucions nacionals com internacionals. Actualment, a més de desenvolupar la seua activitat docent i investigadora, ha sigut nomenada per la Universitat de Surrey (UK) Honorary Visiting Researcher.

 

L'alcalde de Burriana, Jorge Monferrer Daudí, ha valorat la seua trajectòria durant l'acte celebrat en el dia de hui, com “una burrianenca destacada en el seu camp” qui abandera “el nom, la bona imatge i el talent que hi ha a la nostra ciutat”.