• Ja està en marxa un nou punt de càrrega per a cubes d'aigualeig en les instal·lacions del Pou Burriana 6

 

Burriana.- (12-09-24). L'Ajuntament de Burriana, en col·laboració amb Facsa, ha anunciat la posada en funcionament d'un nou punt de càrrega per a cubes d'aigualeig en les instal·lacions del Pou Burriana 6, situat en el Camí Carnissers. Este punt permetrà aprofitar de manera eficient les aigües de rentada dels filtres de carbó actiu de la instal·lació, reforçant el compromís del municipi amb la sostenibilitat i la gestió responsable dels recursos hídrics.

 

En el Pou Burriana 6 es disposa d'un dipòsit amb una capacitat aproximada de 70 m³, dissenyat per a emmagatzemar les aigües procedents de la rentada dels filtres de carbó actiu. Fins ara, estes aigües es retiraven i es traslladaven a l'Estació Depuradora d'Aigües Residuals (EDAR). Amb la posada en marxa d'este nou punt de càrrega, estes aigües seran reutilitzades per a la neteja i l'aigualeig dels carrers i places de Burriana.

 

Compromís amb l'eficiència hídrica

 

Esta mesura representa un important avanç en l'estratègia de l'Ajuntament de Burriana i Facsa per a millorar l'eficiència hídrica en un context de creixent escassetat d'aigua.

 

Amb este nou sistema i en una primera fase, es podran reutilitzar 100 m³ mensuals de les aigües de rentada, optimitzant així el consum d'un recurs tan valuós. Esta quantitat equival al consum d'aigua medie d'una persona durant quasi dos anys -142 litres/habitant i dia-.

 

Un pas cap a un futur més sostenible

 

Tal com han afirmat el regidor de Via Pública de l'ajuntament de Burriana, Mario Trullen “la reutilització d'estes aigües suposa un pas més en la política d'estalvi i eficiència del consistori, que continua apostant per solucions innovadores per a fer front als desafiaments mediambientals. El nou punt de càrrega de cubes no sols reduïx la quantitat d'aigua que es deriva a la depuradora, sinó que també permet una gestió més racional dels recursos hídrics disponibles, en benefici del conjunt de la ciutadania de la nostra localitat”. Per la seua part, Trullen, ha afegit que “amb esta iniciativa, la localitat es posiciona com un referent en l'ús sostenible de l'aigua, contribuint a la protecció de l'entorn i al benestar dels seus veïns i veïnes”.