• Les actuacions conjuntes amb la Diputació de Castelló han suposat una important baixada d'incidències en la capital de la Plana Baixa respecte a anys anteriors, tal com ha traslladat la pròpia ciutadania

 

Burriana.- (12-09-24). L'Ajuntament de Burriana, en coordinació amb el servei de control de mosquits de la Diputació de Castelló, han aconseguit minimitzar l'impacte dels mosquits en la capital de la Plana Baixa. Estes actuacions conjuntes entre les dos administracions han suposat una baixada d'incidències per picades i proliferació d'este tipus d'insectes en el municipi respecte a anys anteriors.

 

Durant esta setmana, i coincidint després del pas de la DANA per la província de Castelló, s'ha reforçat mitjançant tots els equips disponibles els tractaments larvicides. Així, Burriana ha gaudit d'un reforç després dels dies de fortes precipitacions.

 

D'altra banda, com a novetat, este exercici també ha comptat amb l'autorització per a un pla de tractament aeri front a les larves de mosquits. Estos vols de control de plagues, són un suport important en els llocs que complixen els requisits i es realitzen en els períodes de maig-juny i setembre-octubre on coincidixen l'augment de pluges amb l'increment de les temperatures. En el cas concret de Burriana, l'helicòpter té autoritzades possibles actuacions en les zones de Sant Gregori, zones inundables del riu Millars i parcel·les pròximes al Clot de la Mare de Déu. A més, la localitat continua comptant igual que anys anteriors amb els mitjans terrestres habituals per a zones com la Serratella, on a causa de l'àmplia presència de vivendes no es donen les condicions per als tractaments aeris.

 

Hi ha menys mosquits respecte a altres anys gràcies a l'enorme treball preventiu que s'ha anat fent durant estos mesos tant pel consistori com la Diputació de Castelló”, ha valorat la regidora de Sanitat, Isabel Monfort, qui ha afegit que “durant els pròxims dies, es continuaran realitzant labors de reforç per a continuar mantenint a ratlla a estos insectes que tants problemes generen en els mesos estiu a la població”.