• Membres de l'equip de Govern municipal junt a practicants de surf, paddlesurf, Windsurf i voluntaris han dut a terme una jornada de neteja residus a les platges

Burriana.- (14-09-24). L'Ajuntament de Burriana, a través de la regidoria de Medi Ambient, i en col·laboració amb Europe Direct Castelló i Reciplasa, han realitzat durant el matí d'este dissabte les activitats planificades dins de la famosa iniciativa europea #EUBeachCleanup. Per això, membres de l'equip de Govern municipal, junt a practicants de surf, paddlesurf, windsurf i voluntaris, han dut a terme una jornada de neteja de residus a les platges.

 

Este esdeveniment té com a objectiu retirar plàstics, burilles, i altres deixalles que afecten el nostre ecosistema costaner. A més de la neteja, s'han realitzat diverses activitats de conscienciació per a educar sobre la importància de reduir l'ús de plàstics i com cada xicoteta acció pot contribuir a un entorn més saludable i sostenible. Esta iniciativa fomenta entre la comunitat la preservació de les nostres platges, assegurant que continuen sent un espai natural segur i net per a les generacions futures.

 

La campanya #EUBeachCleanup, organitzada anualment per la Unió Europea en col·laboració amb les Nacions Unides, té com a objectiu sensibilitzar a la població sobre la importància de la neteja de platges i riberes en el marc del Dia Internacional de Neteja de Platges, que se celebra el 20 de setembre. En 2023, la campanya #EUBeachCleanup va comptar amb la participació de 45,700 persones en 555 esdeveniments celebrats en 44 països de tots els continents habitats. Estes neteges són fonamentals per a avançar en múltiples Objectius de Desenrotllament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides, abordant la degradació ambiental, promovent un consum i una producció sostenibles, protegint la biodiversitat, millorant la salut pública i fomentant el compromís i la col·laboració comunitària.

 

A la jornada de recollida de residus ha acudit l'alcalde de Burriana, Jorge Monferrer, junt a la regidora de Medi Ambient, Noelia Peris, qui ha destacat “la sensibilitat i el compromís d'este equip de Govern amb la protecció del medi ambient i la sostenibilitat”. Per la seua part, Peris ha subratllat “la gran implicació dels burrianencs per preservar els nostres paratges naturals per a les següents generacions”.