• La festa d'Interés Turístic Provincial posa el fermall d'or, junt a l'espectacular castell de focs artificials, als festejos en honor a la Mare de Déu de la Misericòrdia

 

Burriana.- (14-09-24). Burriana ha acomiadat les festes de la Misericòrdia de 2024 amb la multitudinària i popular Batalla de Flors que este dissabte ha inundat de confeti i alegria els carrers de la ciutat. La festa declarada recentment d'Interés Turístic Provincial ha posat el fermall d'or junt a l'espectacular castell de focs artificials als festejos en honor a la Mare de Déu de la Misericòrdia.

 

Enguany, la tradicional Batalla de Flors de la capital de la Plana Baixa, s'ha fet esperar un poc més de l'habitual, en traslladar-se al següent cap de setmana. Una decisió que va ser consensuada entre tots els actors implicats, consistori i comissions falleres, per a evitar que les celebracions se solaparen amb l'inici del curs escolar i garantint que tota la població poguera gaudir de tots i cadascun dels actes programats.

 

Així, durant la vesprada d'este dissabte, les 18 comissions falleres han sigut les encarregades de llançar tones de confeti, aproximadament 6.000 quilos, des de les seues respectives plataformes i, una vegada en el sòl, xicotets i grans han continuat esta peculiar batalla durant tot el trajecte.

 

Una celebració amb moltes singularitats, i encara que la part més coneguda siguen els milers de quilos de confeti que han inundat per complet de color la ciutat, la veritable distinció residix en les seues carrosses, moltes d'elles, elaborades amb la tècnica del “paperet”. Una laboriosa tradició que consistix a donar forma a cada “paperet” de seda de colors, pegant-ho un a un acuradament en l'estructura de les carrosses, amb les mans com a úniques ferramentes.

 

A més d'aquelles que s'han disputat alçar el banderí, han participat en la desfilada un total de 18 comissions i 23 carrosses, incloent les carrosses de les Reines Falleres, les dames de la Bellea del Foc d'Alacant, la Bellea Infantil d'Alacant junt a les seues dames i una altra de la resta de delegacions. Cal destacar, que la Batalla de Flors no sols la componen els colors, el confeti i el concurs, també és símbol de fraternitat entre les diferents festes de la Comunitat Valenciana pel que comptarà amb la participació de les màximes representants de les festes d'Alzira, Sueca, Benicarló, Vall d'Uixó i la ciutat d'Alacant.

 

Esta edició, ha comptat per primera vegada amb el premi al millor conjunt, patrocinat per OPG Fotogràfic, i el premi al millor vestuari, patrocinat per De Flores y Candelas, que han sigut tots dos per a la Falla Cardenal Tarancón. A més, les carrosses premiades han resultat en primer lloc, la Falla Barri València, segon Falla Barri La Bosca i tercer premi Falla Cardenal Tarancón.