• Una decisió que l'executiu municipal va traslladar als grups de l'oposició en una reunió celebrada esta setmana amb l'objectiu d'aconseguir un consens i unió entre totes les forces polítiques en tractar-se d'un projecte d'interés general per a la ciutat

 

Burriana.- (26-09-24). L'Ajuntament de Burriana continua fent passos en el seu objectiu de desbloquejar el projecte judicialitzat de Sant Gregori. Així, després de retirar la condició d'agent urbanitzador i recuperar els 9.511.946 euros dels fons públics de les garanties i constrenyiments pel projecte de Sant Gregori, el consistori ha celebrat, durant este matí, les comissions que han aprovat portar a Ple l'aprovació en règim de gestió directa el desenvolupament urbanístic de Sant Gregori. Una decisió que, a més, l'executiu municipal va traslladar en una reunió celebrada esta setmana als grups de l'oposició amb l'objectiu d'aconseguix un consens i unió entre totes les forces polítiques en tractar-se d'un projecte d'interés general per a la ciutat.

 

Un pas que ve referendat per l'informe encarregat per l'Ajuntament de Burriana a una empresa experta en urbanisme com pels tècnics municipals, que aconsellen el règim de gestió directa com l'opció més viable per a urbanitzar els més de 2,5 milions de metres quadrats en el litoral del municipi. El mateix document, desaconsellava una nova urbanitzadora, a causa dels diferents problemes judicials que s’arrastren. A més, l'opció d'abandonar per part del consistori el projecte suposaria obrir la porta a centenars de demandes milionàries.

 

Cal recordar, que el projecte després de l'execució de la sentència del TSJCV, el passat 30 de novembre, fent efectiva la retirada de la condició d'agent urbanitzador de la promotora Urbanització Golf Sant Gregori i la confiscació de les garanties que va depositar pel projecte, ha quedat a efectes pràctics, en una situació similar a l'escenari de 2016 i anul·lant totes les decisions preses els últims 8 anys.

 

Este projecte per la seua envergadura, pes econòmic i potencial turístic per al desenvolupament de la ciutat requerix d'altura de mires per part dels grups polítics”, ha afirmat l'alcalde de Burriana, Jorge Monferrer Daudí, qui ha afegit que “hem d'unir-nos per l'interés general del municipi, desbloquejar Sant Gregori i treballar per una ciutat més prospera que les que ens trobem”.