• Amb esta inauguració, s'inicien les jornades de portes obertes programades amb motiu del Dia Internacional del Turisme, els dies 28 i 29 de setembre

 

  • A través de diversos panells informatius situats a l'interior del refugi es donarà a conéixer la història d'este lloc, complementats amb textos, fotografies, material audiovisual i audioguies

 

Burriana (27.09.2024).- Este matí, amb motiu de la celebració del Dia Internacional del Turisme, s'ha inaugurat de manera oficial l'exposició permanent del Refugi Antiaeri de Burriana. Un recorregut gràfic a través de la història d'este fascinant lloc que forma part del patrimoni de la capital de la Plana Baixa.

 

L'Alcalde de Burriana, Jorge Monferrer, acompanyat pel vicepresident de la Diputació de Castelló i diputat provincial de Turisme, Andrés Martínez Castellá, el subdelegat de Defensa en Castelló, Moisés Izquierdo de la Guerra, la regidora de Turisme, Noelia Peris, i membres de la corporació municipal, han visitat les instal·lacions a fi de conéixer de primera mà la gran feina realitzada, donant inici de manera oficial a les jornades de portes obertes que la regidoria de Turisme de l'Ajuntament de Burriana ha programat per a este cap de setmana.

 

Esta mostra expositiva es distribuïx al llarg de diversos panells retroil·luminats a l'interior del refugi; en el qual, mitjançant fotografies, textos i un altre tipus de material audiovisual i audioguies accessibles a través de codis QR, es permet conéixer amb tot detall les històries, anècdotes i peculiaritats que envolten a esta ubicació.

 

La informació d'esta exposició a més, està adaptada al braille amb l'objectiu de garantir un accés total a tota la ciutadania cap a esta proposta educativa i cultural. Al seu torn, totes les persones que ho requerisquen, podran arreplegar en l'Oficina de Turisme fullets informatius sobre el refugi.

 

Peris ha volgut “agrair a totes les persones que han format part del projecte i han col·laborat amb el material audiovisual, fent especial menció a Enric Safont, una personalitat de saviesa i implicació en la història i desenvolupament de la nostra ciutat”. “Espere que este projecte es convertisca en un referent de divulgació de la nostra història a nivell educatiu i cultural, però que a més atraga a visitants de Burriana i municipis veïns, convertint-se en l'epicentre turístic de la capital de la Plana Baixa”, ha conclòs la regidor de Turisme.

 

Este refugi, situat al Carrer Sant Joan de la Creu, és l'únic que s'ha pogut recuperar dels cinc documentats en el municipi, gràcies al projecte de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de la Universitat Politècnica de València encapçalat pel burrianenc Iván Cabrera. Les galeries excavades d'este recer subterrani de la Guerra Civil espanyola s'estenen al llarg de 30 metres de longitud i s'endinsen a quasi 12 metres de profunditat.

 

Cal recordar que per a poder visitar este lloc històric, s'haurà de concertar cita en l'Oficina de Turisme de Burriana, situada en Plaça Major, telefònicament a través del 964 57 07 53, o mitjançant correu electrònic a turisme@burriana.es. D'altra banda, també es podrà accedir a través de les jornades de portes obertes i visites guiades que la regidoria de Turisme programa al llarg de l'any.