• El consistori de la capital de la Plana Baixa celebra un ple extraordinari en el qual l'alcalde de Burriana destaca l'autogovern i l'estatut d'autonomia com a grans avanços i un millor finançament com el gran repte que té per davant la regió

 

(9.10.2024). Burriana.– L'Ajuntament de Burriana ha celebrat el Dia de la Comunitat Valenciana amb música, tradició i folklore valencià. La jornada ha començat amb un ple extraordinari, on l'alcalde de la capital de la Plana Baixa, Jorge Monferrer Daudí, ha destacat que “l'autogovern i l'estatut d'autonomia ens han permés ser una societat més lliure, més justa i més pròspera. Una societat plural i en llibertat, on ningú pot imposar un discurs de bons i mals valencians”, al mateix temps que ha afegit que “és treball de totes les institucions públiques de la Comunitat Valenciana fer-vos sentir a tots partícips d'este dia tan especial i mantindre vives la nostra cultura i tradicions”.

 

Durant el seu discurs, Monferrer ha reflexionat sobre el paper de la regió en el conjunt del país i sobre els reptes pendents de la Comunitat Valenciana, on ha defés que “els valencians mereixem un millor finançament des de fa molt temps. I l'hem d'exigir, sense dreceres, pel camí de la lleialtat i la solidaritat amb la resta de les comunitats autònomes per a tindre una millor educació, servicis socials i infraestructures”. A més, el primer edil, ha animat este 9 d'octubre a tots els presents a “continuar lluitant i treballant per a deixar una Comunitat Valenciana que oferisca un futur millor als nostres fills i nets”.

 

Després del discurs, s'ha donat pas al conjunt d'actes organitzat per la regidoria de Cultura en la Plaça Major, on enguany com a novetat ha participat l’Encomanda Templera de la Plana, recreant el seguici real de Jaume I i Na Violant amb la seua entrada en la plaça. Seguidament l'alumnat de Balls tradicionals valencians del Centre Municipal de les Arts ha interpretat la Jota i L'Arenilla de Burriana. L'acte ha finalitzat amb la seua part més solemne on s'ha interpretat l'Himne regional de la Comunitat Valenciana per l'agrupació musical de Burriana AFB i la Coral Borrianenca, així com s'ha hissat la real senyera a la part alta del Campanar.