• El consistori ha participat en diferents actes amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental 2024 en pro de donar veu i desestigmatitzar els problemes d'este col·lectiu

 

(10.10.2024). Burriana.– Durant el matí, l'alcalde de Buriana, Jorge Monferrer Daudí, junt a la regidora de Serveis Socials, Isabel Monfort, han visitat les pintures del mural en referència a la salut mental i els majors, que han realitzat els usuaris del Grup Insoeme de Burriana, juntament amb els professors, en la Residència d'Ancians de Caritas que ha cedit el seu espai per a realitzar esta activitat. El Grup Insoeme, del Centre Específic per a Persones amb Malaltia mental CEEM Sant Martí de Porres, és un projecte comunitari, obert i flexible, que pretén aconseguir la desestigmatització del col·lectiu.

 

Minuts més tard, a les portes del consistori de la capital de la Plana Baixa s'han traslladat alguns usuaris del Grup Insoeme, on acompanyats per assistents i ciutadans, ha tingut lloc la lectura del manifest sobre Salut Mental de l'associació AFDEM. El seu responsable de delegació, Cristina Vilar, junt a l'Alcalde de Burriana, Jorge Monferrer Daudí, i la regidora de Serveis Socials, Isabel Monfort, han llegit unes paraules als assistents per a donar veu i reivindicar solucions per a les persones que patixen algun trastorn mental. A l'acte també han acudit diferents membres de la corporació municipal, i l'associació, amb seu a Burriana, ha disposat una taula amb informació i amb l'objectiu de recol·lectar recursos econòmics per a contribuir a la rehabilitació psicosocial dels seus usuaris.