• Este Cicle de Conferències en col·laboració amb la Cooperativa Agrícola de Burriana destacarà el paper de la nuleta en la gastronomia i la salut.

 

Burriana (15.11.2024). - L'Ajuntament de Burriana, a través de les regidories de Turisme i Agricultura en col·laboració amb l'Associació d'Hostaleria de Burriana i el director de la Cooperativa Agrícola i president de l'Associació de les Clemenules de la Plana, ha presentat el Cicle de Conferències “Mostra de Qualitat Agroalimentària” emmarcat dins de les Jornades Gastronòmiques Solidàries de la Nuleta a favor dels damnificats per la DANA ocorreguda a València. Les activitats estan programades del 22 de novembre a l’1 de desembre.


Aquestes conferències tindran lloc al Saló de Plens de l’Ajuntament i oferiran una mirada en profunditat a la importància de la taronja nuleta en la gastronomia i l’alimentació saludable.

El dilluns 18 de novembre a les 17.30 h tindrà lloc la primera conferència, titulada "La Nuleta, la Reina de la Plana i les seues aplicacions a la cuina". Esta ponència la oferiran Juan Vicente Moros Planelles i César Estañol Amiguet, president i portaveu de l'Associació de les Clemenules de la Plana, qui abordaran el valor cultural i gastronòmic d’aquesta varietat de taronja autòctona. A més, la sessió comptarà amb una xarrada de Nacho Bou, xef executiu de Croquellanas i representant de Pizzeria Pinocchio, qui compartirà diverses aplicacions pràctiques de la nuleta a la cuina.

D’altra banda, el dimarts 19 de novembre a les 17.30 h se celebrarà la segona conferència, "Alimentació Saludable: Som el que mengem", en la qual Paloma Roures Edo, consultora d'oli d'oliva verge extra en AOEVE, parlarà sobre els beneficis d’una dieta equilibrada i el seu impacte positiu en el benestar.


El director de la Cooperativa en qualitat de president de l'Associació de les Clemenules de la Plana, Juanvi Moros, ha destacat que “és fonamental celebrar iniciatives com aquestes que posen en valor la nostra citricultura i promouen la Nuleta com un símbol de la nostra tradició agrícola i gastronòmica”. A més, ha mostrat la seua satisfacció per la decisió unànime dels organitzadors en convertir la Nuleta en protagonista d’aquesta edició “anime a tots a donar suport al projecte Nuleta en benefici de la nostra citricultura i el seu futur”.