• Durant el mes de juliol, dins de les activitats “Verano con Arte”, també se celebra la Setmana Musical

 

10.07.24 (Burriana). El Centre Municipal de les Arts de Burriana ha inaugurat una nova edició de l'Escola Artística d'Estiu penjant el cartell d'aforament complet. La iniciativa lúdica i d'oci està pensada per a afavorir la conciliació familiar i laboral durant les vacacions escolars del mes de juliol. Així doncs, més de 70 alumnes ja gaudixen de les activitats organitzades pel centre artístic.

 

L'Escola d'Estiu Artística va donar principi el passat 1 de juliol i abasta les quatre setmanes del mes, sent el 26 de juliol l'última jornada de l'activitat. Durant tot el mes, de 09.00-13.00 hores, l'alumnat participant està realitzant tallers i activitats que engloben les diferents arts i que es treballen de manera anual en el centre. Com a resultat, el professorat treballa amb l'alumnat activitats i tallers de música, dansa i arts plàstiques, creant una oferta formativa d'allò més variada. L'alumnat participant s'engloba dins dels 4 als 12 anys i els grups estan dividits per edat sobre la base d'un ràtio establit per a treballar les sessions de forma personalitzada.

 

Paral·lelament a això, els divendres s'han organitzat activitats especials amb professionals externs per a complementar tot el treballat durant la setmana. D'esta manera, el primer divendres de juliol, el percussionista Lluis Tukutrá serà l'encarregat d'impartir un taller de percussió amb instruments reciclats i un taller de toc de caixò. Per al segon divendres del mes, Rosabel Contaclown realitzarà un taller de marionetes en el qual els alumnes elaboraran els seus propis titelles. El tercer divendres de juliol serà el torn de la dansa i del Col·lectiu Danzate, que realitzaran l'activitat “Me gusta bailar, pero se me da fatal”. Per a tancar el mes, Trini Lorente, directora del centre Brickfield Idiomes impartirà un taller de creació de sabons artesanals en el qual l'anglés serà el fil conductor.

 

Setmana Musical i concert

 

Paral·lelament a esta activitat, la setmana següent se celebra la setmana musical, dirigida a públic adolescent i en la qual es treballarà una sèrie de repertori musical que es mostrarà en un concert de clausura el pròxim 12 de juliol. Durant la setmana, l'alumnat treballarà sessions teòric pràctiques d'instrument, tallers de creació i classes grupals per a preparar diverses peces de música moderna que s'interpretaran en l’Auditori Juan Varea a mode de tancament d'activitat.

 

Des de l'àrea de Cultura, el regidor Jesús Albiol, agraïx a les famílies la confiança depositada en el projecte del centre: “Estem molt contents de comptar amb l'aforament complet i organitzar activitats estivals en les quals l'art siga nexe d'unió i fil conductor”. Per part seua, la directora del centre, Ana Llopis, valora positivament l'acolliment, al mateix temps que explica que la dinàmica d'organització de les activitats “ha donat un gir per a donar resposta a les demandes del professorat quant a distribució de grups i de tallers”.