- Detalls
- Categoria: Ocupació
- Vist: 946
- La reforma de part del local, realitzada en gran mesura pel mateix alumnat dels tallers, permetrà ampliar l'oferta formativa del centre
Borriana estrena noves instal·lacions en el Centre Municipal de Formació situat al camí Xamussa, situades en l'antic escorxador municipal del cami l'Eccehomo. Actualment és seu per a la realització de programes de formació professional i tallers per a l'ocupació, en què s'imparteixen certificats de professionalitat de diferents especialitats formatives.
La reforma de les instal·lacions realitzada en gran mesura pel mateix alumnat dels tallers de l'especialitat d’obrer de construcció permetrà ampliar l'oferta formativa del Centre.
De fet, aquestes aules seran homologades pròximament per Labora, amb la qual cosa l'Ajuntament disposarà d'un nou espai per a poder realitzar els diferents cursos de formació.
Amb aquesta reforma, s'han construït dos aules noves de 50m², que podran acollir 15 persones, alumnes treballadors, cadascuna. L'espai central s'ha deixat diàfan per a poder realitzar les pràctiques dels diferents certificats de professionalitat previstos per als pròxims tallers d'ocupació. A més, l'espai compta amb vestuaris i dutxes a disposició de l'alumnat.
El condicionament i millora de part de les instal·lacions va començar amb el Taller Riu Anna 3 en 2019, ja que en aquest taller una de les especialitats era de construcció i obra civil, amb 10 alumnes. Posteriorment, en 2020 van continuar les obres amb els alumnes treballadors del programa mixt d'ocupació i formació Et Formem.
Durant aquest any 2023, s'han acabat les obres amb empreses de contractació externa, concretament la il·luminació, tot el sostre desmuntable i el canvi de les portes de ferro.
- Detalls
- Categoria: Ocupació
- Vist: 1022
- Cinc joves a través del programa Empuju 2023 i 8 majors de 29 anys amb l'Explus 2023, s'incorporaran per a 12 mesos en la plantilla de l'Ajuntament
- Suposa una inversió global que ascendeix a 455.274 euros
L'Ajuntament de Borriana té previst contractar 13 persones que figuren inscrites com a demandants d'ocupació en els espais Labora, gràcies a dos programes per al foment de l'ocupació, Empuju i Explus 3023, de la Generalitat Valenciana.
Es tracta de programes cofinançats per la Generalitat, a través de Labora, i el consistori, amb el suport de la Unió Europea a través del Fons Social Europeu. i suposa una inversió global que ascendeix a 455.274 euros.
L'oferta del consistori abasta diversos oficis i titulacions amb la finalitat de poder donar l'oportunitat a un major nombre de persones desocupades que els permeta obrir-se camí en el mercat laboral.
Així, a través del programa Empuju d'enguany, 5 persones joves menors de 30 anys s'incorporaran durant 12 mesos a la plantilla de l'Ajuntament en les ocupacions següents: 3 Auxiliars administratius, imprescindible tindre titulació del Cicle Formatiu de Gestió Administrativa o de Comerç; 1 tècnic/a en sistemes microinformàtics, imprescindible tindre la titulació del Cicle Superior d'Administració de Sistemes Informàtics, i un periodista, imprescindible grau en periodisme o comunicació audiovisual.
Tindre menys de 30 anys, haver finalitzat els estudis exigits en cadascuna de les ocupacions, estar inscrites en l'espai Labora com a demandant d'ocupació, tindre la fitxa actualitzada amb els estudis finalitzats i les ocupacions sol·licitades, així com estar inscrites en el Programa de Garantia Juvenil, són els requisits per a les persones candidates en aquests llocs.
El cost del programa Empuju ascendeix a 178.253 euros i està cofinançat per la Generalitat Valenciana, que el subvenciona amb 100.6202euros, i l'Ajuntament de Borriana amb una aportació de 77.633,55 euros.
Paral·lelament, a través del programa per al foment de l'ocupació Explus 2023, també amb el cofinançament de la Generalitat Valenciana, es té previst contractar 8 persones majors de 29 anys demandants d'ocupació en els espais Labora.
Les 8 persones majors de 29 anys s'incorporaran durant 12 mesos a la plantilla de l'Ajuntament, en les ocupacions següents: 1 pintor/a amb experiència mínima de 12 mesos; 1 peó/a de cementeri; 1 peó/a d'obra amb experiència mínima de 12 mesos; 2 Auxiliars administratius/ves, imprescindible tindre titulació del Cicle Formatiu de Gestió Administrativa o de Comerç; 1 tècnic/a en integració social, imprescindible tindre la titulació del Cicle Superior en Integració Social; 1 tècnic/a en turisme, imprescindible Grau en Turisme; 1 tècnic/a de museu, imprescindible Grau en Humanitats.
Tindre més de 29 anys, haver finalitzat els estudis exigits en cadascuna de les places, estar inscrites en l'espai LABORA com a demandant d'ocupació, tindre la fitxa actualitzada amb els estudis finalitzats i les ocupacions sol·licitades, així com estar inscrites en el Programa de Garantia Juvenil, són els requisits per a les persones candidates a aquests llocs.
El cost del programa Explus 2023 ascendeix a 277.021 euros, el programa està cofinançat per la Generalitat Valenciana, que el subvenciona amb 154.983 euros, i l'Ajuntament de Borriana amb una aportació de 122.083 euros.
Després de realitzar el corresponent sondeig informàtic i després de comprovar que compleixen els requisits, l'Espai Labora de Vila-real remet a l'Ajuntament de Borriana 3 persones per cada lloc de treball oferit en els dos programes. L'Ajuntament és l'encarregat de realitzar la baremació final d'acord amb els criteris establits per la Direcció General de Labora i publicats en la web <labora.gva.es>.
- Detalls
- Categoria: Ocupació
- Vist: 1078
- Subvencionat per GVA Labora i el Ministeri de Treball i Economia Social a través del programa Avalem Territori
El Consorci Gestor del Pacte per l'Ocupació dels Municipis Ceràmics ha iniciat avui a Borriana el nou projecte formatiu Reincorpora-T, basat en una formació ceràmica específica adaptada a les necessitats reals del sector i orientada a la inserció laboral de les persones en situació de desocupació.
Concretament, es proporcionarà a l'alumnat els coneixements necessaris per al desenvolupament i impressió de dissenys adaptats a la tecnologia Inkjet. A més en el curs s'explicarà l'evolució de la producció ceràmica fins a la tecnologia actual i l'I+D+I que s'està implementant de cara al futur i es proporcionaran coneixements en emprenedoria i competències digitals.
També, amb l'ajuda d'un tutor es treballaran les habilitats i les aptituds de l'alumnat en l'entorn laboral i entrevistes de treball per a facilitar la reinserció laboral en el mercat professional.
En aquesta primera jornada celebrada en el Centre Municipal de Cultura la Mercè han estat presents l’alumnat, l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont; la regidora de Polítiques Actives d'Ocupació de l'Ajuntament de Borriana, Esther Meneu, i la gerent del Consorci, Olga Oruña.
El programa Reincorpora-T, subvencionat per GVA Labora i el Ministeri de Treball i Economia Social a través del programa Avalem Territori, ha obtingut una resposta molt positiva entre les persones en situació de desocupació dels municipis consorciats.
- Detalls
- Categoria: Ocupació
- Vist: 1122
- S'han beneficiat un total de 30 persones desocupades de Borriana
- Per a obtindre el carnet d'Usuari Professional de Productes Fitosanitaris homologat per la Generalitat Valenciana
L'Ajuntament de Borriana ha finalitzat un curs gratuït d'aplicació i maneig de productes fitosanitaris (pesticides, insecticides, etc.) aplicats a l'agricultura, enfocat a persones desocupades inscrites en les oficines de Labora, per a donar resposta a la demanda de formació que exigeix la normativa emesa per la Generalitat, que regula l'expedició del carnet d'usuari de productes fitosanitaris.
D’aquest curs d'usuari professional de productes fitosanitaris nivell qualificat s'han beneficiat un total de 30 persones de Borriana, que han obtingut el carnet d'usuari professional de productes fitosanitaris homologat per la Generalitat Valenciana.
Amb una durada de 34 hores, en el curs s'han impartit classes teoricopràctiques, 20 hores presencials a l'aula de formació de la Policia Local de Borriana en horari de 9h a 14h durant quatre dies alterns, i 14 hores en línia. A més, la formació ha comptat també amb sessions pràctiques que s'han realitzat en una finca d'explotació de cultius.
Aquest curs subvencionat per Labora ha sigut impartit a Borriana pel Centre d'Estudis Espadà, i en el curs s’han tractat aspectes formatius per a poder distingir entre plagues i malalties, i conèixer i diferenciar els diferents agents productors de danys en els cultius. També per a conèixer els diferents fitosanitaris i les seues característiques, així com els moments idonis d'aplicació, ja que només es podran utilitzar productes fitosanitaris que no siguen ni generen gasos tòxics, molt tòxics o mortals.
Així mateix, s'han donat a conèixer els riscos per exposició als productes fitosanitaris i les principals mesures de protecció, i els criteris i estratègies en l'ús de plaguicides, especialment en la justificació del tractament, la preparació, mescla i aplicació.
El curs capacita per a realitzar tractaments en les mateixes explotacions sense personal auxiliar, i per a actuar com a personal auxiliar en els tractaments terrestres i aeris, incloent-hi els no agraris. En aquesta línia, capacita el personal auxiliar de les empreses i altres entitats dedicades a l'aplicació de productes fitosanitaris, i per a actuar com a personal auxiliar de la distribució.
- Detalls
- Categoria: Ocupació
- Vist: 1186
- Dirigida al personal tècnic dels ajuntaments de la província que implementen programes per al foment de l'ocupació agrària i als representants sindicals
Borriana ha acollit durant tot el matí una jornada tècnica sobre el Programa de Foment de l'Ocupació Agrària (PFEA) 2023 del Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE) dirigida als tècnics i tècniques dels municipis de la província que implementen programes per al foment de l'ocupació agrària i als representants sindicals de CCOO i UGT, i de l'associació d'agricultors ASAJA.
En l'obertura de la jornada celebrada en el Centre de Formació de la Policia Local han participat l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont; el director provincial del SEPE, Rogelio Navarro; el director territorial de la Conselleria d'Economia, José Vicente Andrés, i la regidora de Polítiques Actives d'Ocupació de Borriana, Esther Meneu.
A la jornada han assistit tècnics representants de 15 corporacions locals de la província, del SEPE i de tres seccions agràries de les organitzacions sindicals. L'objectiu de la jornada és analitzar els canvis que hi ha hagut en la tramitació del programa, així com tractar l'ampliació de la tipologia d'obres objecte de subvenció i les modificacions en les bases de selecció de treballadors.
Personal tècnic de Castelló, Vila-real, Moncofa, Xilxes, Betxí, Artana, Nules, la Vall d'Uixó, Onda, la Llosa, Almassora, Alqueries, Almenara, la Vilavella i Borriana han pogut preparar el programa per al foment de l'ocupació agrària d'enguany en la trobada tècnica on s'han tractat assumptes organitzatius i de gestió.
Entre altres aspectes, en la trobada tècnica s'ha informat sobre qüestions referents a procediments, criteris, requisits i altres d'índole tècnica per a la posada en marxa d'aquest programa de subvencions. També s'ha abordat la possibilitat d'ampliar la tipologia dels treballs que realitzen les persones contractades en aquests programes i una revisió i actualització de les bases reguladores per a la selecció dels treballadors. Així mateix, s'han aclarit dubtes respecte a les sol·licituds i la tramitació de les subvencions.
Cal recordar que el Programa de Foment de l'Ocupació Agrària té com a objectiu contractar a través de les corporacions locals a treballadors desocupats, preferentment eventuals agraris, per a dur a terme obres d'interès general i social, com ara la conservació i manteniment del medi rural, forestal, patrimonial i mediambiental i per a millorar les infraestructures dels municipis, i el SEPE en subvenciona els costos salarials i de cotització empresarial.
L'alcaldessa de Borriana en la seua intervenció ha donat la benvinguda al personal tècnic i als representants sindicals dels municipis, i ha valorat la importància del programa perquè “dona suport al manteniment i la creació d'infraestructures en l'àmbit local, alhora que suposa una garantia d'accés a l'ocupació i rendes de les persones treballadores en èpoques de poca activitat agrícola, fora de campanya, la qual cosa redunda en una millora de les condicions per als municipis i els seus habitants”.