• L’ajuntament presenta els sis banyats que es sumaran al programa taurí dels festejos


    Burriana.- (09-07-24). L'Ajuntament de Burriana, a través de la regidoria de Festes, presenta els sis bous que han adquirit, i que se sumaran al programa taurí de les Festes de la Misericòrdia 2024, que tindran lloc del 30 d'agost fins al 8 de setembre.

    Les festivitats donaran principi amb un exemplar de la prestigiosa ganaderia Victoriano del Rio, que marcarà l'inici de les celebracions en la seua primera volta en la capital de la Plana Baixa. Aquest bou promet ser una obertura espectacular per als esdeveniments taurins de Burriana, sent aquesta, per a molts, la millor ganaderia actual pels seus triomfs en les places i totes les fires més rellevants.

    D'altra banda, els bous de les ramaderies Sobral, Salvador Domecq i Lagunajanda seran protagonistes dels tradicionals bous embolats. Mentre que, entre setmana, un banyat del ferro Torrealta garantirà una jornada memorable per al disfrute de residents i visitants.

    Finalment, les festivitats taurines culminaran amb un exemplar de Victorino Martín, que tancarà les festes, la ganaderia més reconeguda del món de la tauromàquia torna per quarta vegada després de 28 anys. Aquest bou, famós per la seua bravesa i resistència, promet un final de programació taurina plena d'emoció i espectacle.

    Per a garantir la seguretat de les persones participants, s'han ampliat les mesures de prevenció com nova megafonia en punts del recinte que abans no tenia i cartelleria nova en diferents idiomes, amb l'objectiu d'assegurar que totes les persones puguen accedir a la informació i previndre possibles inconvenients.

    A més, el dilluns 2 de setembre es farà una prova pilot d'un bou durant tot el dia, comprenent vesprada i nit. D'altra banda, el diumenge 1 de setembre, tindrà lloc la transhumància infantil, una activitat on la població més menuda es podrà xopar de l'esperit de les festes.

    Cal recordar, també, que el termini d'inscripció per a la demanda i sorteig de cadafals i escales per a les Festes de la Misericòrdia ja està obert. En el cas dels cadafals, fins al 19 de juliol i per a les escales fins al 12 de juliol.

    El tradicional sorteig d'escales se celebrarà el 17 de juliol a les 11:00h en el Saló de Plens de l'Ajuntament de Burriana, mentre que el seu muntatge per al cas de cadafals està previst en la plaça El Pla, el dilluns 26 d'agost i en la Plaça Major, el dimarts 27 d'agost. D'altra banda, el muntatge de les escales serà el divendres 30 d’agost.

    La regidora de Festes, Paloma Boix, ha aprofitat per a convidar a tot el món a participar en estes festivitats de les quals destaca que "no només celebren la nostra cultura i tradició taurina, sinó que també fomenten la convivència i l'esperit festiu de la nostra comunitat".