• Les alumnes del centre burrianenc obté el màxim reconeixement d'este certamen en el qual han participat 190 coreografies

  • La cita, celebrada en Melun, ha reunit a més de 400 ballarins

 

14.07.24 (Burriana). El Centre Municipal de les Arts de Burriana suma un nou èxit artístic. Les alumnes del Taller Coreogràfic de Dansa Espanyola han aconseguit la medalla d'or en el Prix d’Europe, celebrat a París esta setmana en la National Folklorique júnior. L'esdeveniment de dansa, celebrat en el Teatre l’Escale de Melun ha reunit a més de 400 ballarins.

 

Les alumnes del centre burrianenc Ainhoa Salom, Candela Ripollés, Clara Safont, Gala Cortesa, Julia Arias, Laura García, María Izquierdo, Marta Navarro, Paula de Selva i Valeria Abaunza van interpretar la coreografia “Revuelo”, dins de la categoria de National Folklorique. La composició flamenca, ballada amb bata de cua i mantó, els va servir per a obtindre el màxim reconeixement en la seua categoria.

 

Paral·lelament, en la categoria de solo, l'alumna María Izquierdo va obtindre el primer premi amb la coreografia “Gaditanera”. Per la seua part, Marta Navarro i Ainhoa Salom van fer el propi amb les peces “A la española” i “Andalucía” i van obtindre, de forma compartida, la medalla de plata. Per a tancar, en la categoria de duo, el centre burrianenc també es va alçar amb la medalla de plata, gràcies a la coreografia que van interpretar Candela Ripolles i Clara Safont titulada “Olé andaluz”.

 

Amb això, el Centre Municipal de les Arts, tanca la seua temporada de concursos, del qual trauen una valoració molt positiva i que els ha servit per a estar en primera línia del panorama artístic, nacional i internacional. En paraules del regidor de Cultura, Jesús Albiol, “és un orgull tot els èxits que s'han conseguit este curs i són el fidel reflex de la bona feina que es fa a les aules”. Per la seua part, la directora del centre burrianenc, Ana Llopis reconeix que este resultat “ens servix per a posar el fermall d'or de la millor manera possible”.

 

Cal esmentar que esta edició del Prix d’Europe ha reunit en l’Escale de Melun a més de 400 ballarins arribats des d'Espanya, França, Anglaterra, Alemanya i la Xina. En el certamen s'han presentat més de 190, amb una preselecció prèvia. A la gala final, només 18 coreografies van ser les seleccionades, sent una d'elles la coreografia grupal del Centre Municipal de les Arts. Les alumnes del centre han compartit expedició amb ballarins del Conservatori Professional de Dansa Carmen Amaya de Madrid i del Institut del Teatre de Barcelona.