La Fundació d'Educació Ambiental reconeix una vegada més a les platges de l'Arenal i la Malvarrosa amb la distinció de Bandera Blava, a més del Sender Blau del Clot de la Mare de Déu

Les platges de Borriana seguixen sent un any més referent entre els turistes, visitants i veïns i veïnes de la província de la Castelló, després que la Fundació per a l'Educació Ambiental haja renovat la distinció de Bandera Blava tant per a la de l'Arenal com per a la zona de Grau-Malvarrosa. A més, també s'ha tornat a incloure en el catàleg de Senders Blaus, que reconeixen les peculiaritat i el bon estat de conservació d'espais naturals, al paratge del Clot de la Mare de Déu.
Aquesta mateixa setmana, el regidor de Turisme de l'Ajuntament de Borriana, Santiago Zorío, es va desplaçar fins a València per a assistir a l'acte de recollida de les Banderes Blaves i les distincions de Sender Blau. Tal i com explicava el màxim responsable turístic municipal, “la distinció de la Bandera Blava parla molt bé de la feina dels serveis tècnics municipals que, un any més, s'ha realitzat en els mesos previs a l'estiu per a que les dues platges de la nostra ciutat continuen sent el millor atractiu i un referent tant per als turistes com per als mateixos borrianencs”. Zorío ha recordat, a més, les tasques especials d'adequació que durant els darrers dos mesos s'han dut a terme tant a l'Arenal com a la Malvarrosa. En una primera campanya de tasques de millora de les infraestructures de les platges, es va renovar bona part dels cartells informatius, deteriorats durant els darrers anys. A més, es va renovar el sistema que permet el funcionament de les dutxes de peu, mentre a la vegada es realitzaven dues campanyes de neteja de la platja del Grau, la primera amb dos treballadors destinats a la neteja manual de la zona, i la segona amb l'entrada de la maquinària pesada que ha retirat les pedres i roques acumulades a la platja per acabar deixant prop de 20 metres de sorra a tota la zona del Grau. D'aquesta forma, els treballs realitzats des de les regidories de Turisme i Zona Marítima han tornat a tindre premi amb el manteniment de les dues Banderes Blaves de les que gaudeix Borriana.  
D'altra banda, la darrera de les distincions especials a nivell turístic creada per la Fundació per a l'Educació Ambiental, la dels Senders Blaus, de nou ha posat l'accent sobre el paratge natural del Clot de la Mare de Déu, que manté, gràcies a l'esperit de conservació natural i a les millores aplicades per a l'accessibilitat de turistes i veïns, el màxim guardó atorgat per a aquest tipus de zones naturals potencialment turístiques.
D'aquesta forma, les dues Banderes Blaves a les platges i la que assenyala el Clot de la Mare de Déu com un espai natural privilegiat a l'abast dels turistes, tornaran a onejar aquest estiu a Borriana com a mostra de l'excel·lència turística de la ciutat, sobretot en època estiuenca.