La companyia guardonarà els monuments que amb la seua obra o en el seu disseny promocione una millor accessibilitat universal

Burriana.- (13.03.24). L'empresa Accesit Inclusiu entregarà dos premis als monuments majors i infantils més inclusius de la ciutat de Burriana durant les festes de San José que se celebraran en la localitat del 15 al 19 de març. El COO de la companyia, Javier Sales, ha explicat que “volem donar un reconeixement al monument que amb la seua obra o en el seu disseny fomente i promocione una millor accessibilitat universal. És important que des de totes les capes de la societat es promoga la inclusió, per això també considerem que és una bona idea que durant les festes de Borriana, que s'han sol·licitat declarar d'Interés Turístic Autonòmic, es tinga en compte un aspecte tan important i que puga fer arribar les celebracions a totes les persones”.

El premi s'entregarà al costat de les altres categories que atorga l'Ajuntament de Burriana i la Junta Local Fallera de la localitat i vol ser el primer de moltes edicions. “Pretenem que les comissions falleres tinguen en compte l'accessibilitat universal i la inclusió quan pensen en el disseny dels seus monuments i que això es vaja traslladant a tota la festa en general”, conclou Sales.

Per part seua, la regidor de Falles i presidenta de la Junta Local Fallera, Paloma Boix ha agraït “la nova iniciativa perquè tota la societat participe d'una forma més inclusiva”, i ha valorat “positivament els premis perquè donen visibilitat a una part important de la societat de Burriana”.

Sobre Accesit Inclusiu

Cada vegada més, les Administracions Públiques i les empreses privades que ofereixen serveis a la ciutadania tenen l'obligació d'oferir la informació per a totes les persones sense discriminació per les seues condicions. Només a Espanya hi ha més d'un milió de persones que té totalment impedit l'accés als continguts i serveis d'Internet. Si sumem aquelles que tenen dificultats més o menys greus per les seues limitacions físiques o a causa de la seua edat, la xifra arriba fins als 16 milions, aproximadament el 35% de la població.

Acctua és un servei “en línia” que facilita l'accés a continguts i serveis web. Es tracta d'una solució innovadora capaç de proporcionar una major accessibilitat i usabilitat web a tots els usuaris d'Internet, independentment de la seua edat o capacitats. Gràcies a la seua interfície intel·ligent que parla i escolta, Acctua és capaç d'adaptar-se a les necessitats i capacitats específiques de cada usuari, permetent diferents modalitats de navegació web per a persones totalment cegues fins aquelles que tinguen solament activitat cerebral.