• L'equip de Govern també manté reunions amb l'administradora concursal de l'empresa urbanitzadora assistits per advocats experts contractats per a tot el procés de liquidació.

 

Burriana. - (24-04-2024). L'Ajuntament de Burriana continua avançant per a dur a terme la liquidació amb l'agent urbanitzador de Sant Gregori i per a això, ha adjudicat el servei de peritatge del projecte d'urbanització. La recent adjudicació és fruit d'una licitació en la qual han concorregut diferents companyies de la geografia espanyola.

 

L'empresa NM Consultors en Enginyeria i Gestió Integral de Projectes, SL serà l'encarregada d'elaborar l'informe per a conéixer l'estat exacte d'execució del PAI, defensar els interessos dels propietaris afectats i tindre la informació precisa amb l'objectiu de liquidar a l'antiga empresa urbanitzadora. La verificació del projecte situat en el nord de la desembocadura del Clot de la Mare de Déu; i que fins a la data en la qual adquireix fermesa la sentència del TSJCV, anul·lant l'acord transaccional, es tenia una constància de percentatge d'obra executada del 7, 8403%, dels quasi 120 milions d'euros del projecte, comença ara un peritatge per a llançar llum sobre les actuacions realitzades en el macroprojecte amb el qual es va pretendre urbanitzar més de 2,5 milions de metres quadrats enfront del litoral del municipi.

 

Aquest peritatge avança de manera paral·lela a diverses reunions de l'equip de Govern que s'han celebrat en el consistori, juntament amb tècnics municipals i l'administradora concursal de la em-presa urbanitzadora, on també han assistit els advocats experts en temes mercantils i en concurs de creditors, contractats per l'actual equip de Govern, per a defensar els interessos generals de la ciutat mitjançant l'assistència jurídica durant tot el procés.

 

La liquidació amb l'empresa urbanitzadora és un pas previ necessari per a tornar a programar el sector, eixir de la paralització i judicialització, per a poder dotar de seguretat jurídica a Sant Gregori i que definitivament puga convertir-se en una realitat i un pilar turístic per a Burriana.

 

 

 

9,5 milions d'euros de les garanties pel projecte de Sant Gregori

Recentment, l'Ajuntament va recuperar els 9.511.946 euros dels fons públics de les garanties i constrenyiments pel projecte de Sant Gregori. Una notificació que el consistori va obtindre després que el mes de novembre passat, s'aprovara en Ple l'execució de la sentència del TSJCV, fent efectiva la retirada de la condició d'agent urbanitzador de la promotora Urbanització Golf Sant Gregori i la confiscació de les garanties per al projecte, per valor de més 8,5 milions d'euros.

 

Així mateix, durant el mes de febrer passat, i a través d'un Ple Extraordinari, es va aprovar també la inadmissió del recurs interposat per l'entitat avaladora del projecte PAI Sant Gregori, com a successora de Bankia, i que va exigir un nou termini per a la reposició d'aquests fons públics, en favor de l'Ajuntament de Burriana, per un total de 9.511.946 euros.

 

“Aquest projecte és una gran oportunitat per a impulsar el turisme i farem tot el possible per tirar-lo avant però sempre, amb la màxima transparència, confiant en el criteri dels tècnics municipals i mirant per l'interés general de Borriana al costat del dels propietaris afectats”, ha valorat l'alcalde de Burriana, Jorge Monferrer Daudí.