Burriana.- (29-04-2024). L'Ajuntament de Burriana, a través de la regidoria de Mercat, liderada per l'edil Suni Fandos, ha instal·lat vinils decoratius en els llocs del Mercat Municipal amb l'objectiu de fer més agradable l'experiència en l'edifici, a més de millorar i homogeneïtzar la seua imatge.

 

Estos vinils estan dissenyats amb fotografies històriques de la construcció del mercat, amb quasi 100 anys d'història, a les quals se'ls han realitzat intervencions artístiques realitzades per l'alumnat i professorat de l'escola de dibuix i pintura del Centre Municipal de les Arts Rafel Martí de Viciana de Burriana, per a dotar a estes imatges antigues d'un toc acolorit i actual, amb la finalitat de modernitzar la proposta i resultar més atractiva.

 

D'esta manera, els llocs de l'interior del Mercat Municipal que es troben tancats, crearan la il·lusió d'una finestra cap al passat on els visitants podran conéixer com era este edifici antigament. Un edifici que conjumina els millors valors del racionalisme i expressionisme arquitectònic amb la tradició modernista dels mercats valencians i la perfecció de l'obra de paleta en rajola d'aquells anys, que va ser projectat per Enrique Pecourt l'any 1930.

 

En el passat podia observar-se en el seu interior una bella font situada en el centre de l'edifici, obra de l'escultor Ricardo Romero Baixauri; fet que ara, amb la inclusió dels vinils, es pot observar de nou.

 

L'Alcalde de Burriana, Jorge Monferrer Daudí, la regidora de Comerç, Suni Fandos, el regidor de Via Pública, Mario Trullen, i la directora del CMA, Ana Llopis, acompanyats pels professors del centre artístic, van visitar el mercat per a veure el resultat final d'esta proposta.