• Les actuacions han inclòs la restauració de clivelles en les parets, mà de pintura i tractament contra la humitat, així com la instal·lació d'un escalfador, aigüera i nous extintors


Burriana.- (09.05.2024). L'Ajuntament de Burriana està realitzant actuacions de rehabilitació de les dependències municipals on estan situades les ambulàncies SVB i TNA juntament amb personal sanitari. Un centre, on els alumnes del Taller d'Ocupació Riu Anna VI, han procedit a pintar i adequar els sostres amb l'objectiu de realitzar un sanejament integral, reparant les fissures i clivelles existents acumulades durant els últims anys. Així, l'edifici municipal ha rebut tractaments per a evitar les humitats i s'ha instal·lat una aigüera i un escalfador que dota d'aigua calenta les dependències que alberguen els professionals sanitaris.

 

Unes labors que han estat coordinades per les regidories de Polítiques Actives d'Ocupació i Via Pública, dirigides pels regidors, Suni Fandos i Mario Trullen, respectivament. D'esta manera, a través de Via Pública s'han renovat els extintors existents en el centre, alguns caducats des de 2011, per a dotar de major seguretat i complir amb la normativa vigent. També, s'ha procedit a instal·lar arquetes per a evitar l’estacionalització de vehicles, s'han renovat els bancs de la zona de descans i s'han senyalitzat i ampliat les places per a vehicles d'emergència. Així mateix, està previst que pròximament, comencen les actuacions de rehabilitació i adequació de la façana de l'edifici.

 

Cal recordar, que el “Taller d'Ocupació Riu Anna VI” és un programa dirigit a persones demandants d'ocupació junt amb LABORA, que combina de manera mixta ocupació i formació per a incrementar l'ocupabilitat de persones desocupades de més de 18 anys, facilitant la seua inserció en el mercat laboral, combinant l'aprenentatge d'un ofici amb el treball real. Concretament, l'edició del programa “Riu Anna VI” té una duració de 12 mesos i compta amb tres mòduls: pintura, informàtica i obra. Sent els alumnes dels mòduls de pintura i obra els que han actuat en la rehabilitació del centre municipal que alberga treballadors sanitaris i els vehicles d'emergència.

 

 

Sobre aquest tema, la regidora de Polítiques Actives d'Ocupació, Suni Fandos, ha valorat que “els tallers no sols ens permeten treballar per la reinserció laboral d'aquelles persones que es troben en situació de desocupació, sinó també ens oferixen la possibilitat de millorar els servicis que prestem als ciutadans i la cura del nostre patrimoni”. Per la seua part, l'edil de Via Pública ha lamentat que “els professionals sanitaris es trobaven treballant en unes instal·lacions molt precàries i que este equip de Govern està actuant per a millorar les seues condicions amb la major celeritat possible”.