• Este cap de setmana, del 17 al 19 de maig, les 18 comissions falleres de Burriana trauran al carrer els seus monuments efímers de flor natural per a donar la benvinguda al nou exercici faller

  • La Direcció General de Turisme de la Generalitat Valenciana ha declarat recentment esta celebració Festa d'Interés Turístic Autonòmic


Burriana.- (15-05-2024). Els dies 17, 18 i 19 de maig Burriana celebrarà les Creus de Maig 2024 i els seus carrers es convertiran en enormes jardins efímers. Les 18 comissions falleres de la capital de la Plana Baixa han elaborat durant estes setmanes monuments amb flors naturals per a donar inici al nou exercici faller, després de la culminació de les Falles 2024 amb la “Cremà” del passat 19 de març.

 

Cal recordar que el Consistori, després d'aprovar en Ple el passat mes de gener, sol·licitar declarar Festa d'Interés Turístic Autonòmic les Creus de Maig, va aconseguir que la Direcció General de Turisme, vista la sol·licitud presentada, atorgara este títol honorífic per a potenciar el turisme i donar difusió a la festes. Un reconeixement reservat per a aquells esdeveniments i celebracions que oferixen una especial rellevància des del punt de vista turístic, i posen en valor la cultura i les tradicions populars de la Comunitat Valenciana.

 

Així doncs, la vesprada del 17 de maig, les diferents comissions falleres començaran a col·locar les estructures que s'han confeccionat en els casals per a posteriorment cobrir-se de clavells i les estructures d'obra necessàries per a envoltar d'aigua les Creus en alguns casos. Estos jardins efímers se situaran respectant la ubicació on cada Falla emplaçarà el seu monument faller durant les Falles de 2025.

 

Durant les primeres hores del matí del dissabte, 18 de maig, el jurat visitarà les creacions artístiques ja completament instal·lades per a valorar i decidir els premis que s'anunciaran a la vesprada, a les 18:00h., en el CMC La Mercè. El mateix dissabte a les 14:00h., es dispararà una mascletà en la Plaça de l’Hereu.

 

Per primera vegada, les Creus de Maig no se celebren el primer cap de setmana del mes, coincidint amb el Dia de la Mare, tal com és costum, per petició de les comissions falleres; amb l'objectiu de veure si esta desestacionalització beneficia a veure's reduït el preu de la flor que suposa una gran despesa per a estes” ha explicat l'edil de Festes, Paloma Boix, qui ha afegit que “una vegada finalitzada esta edició, s'estudiarà la repercussió econòmica i seran les falles els qui decidisquen la viabilitat de canviar de nou la data en pròximes ocasions”.