• La tercera edició del Infinitri Triathlon Festival es consolida a nivell nacional com una de les proves més importants.

Burriana.- (13-06-2024). Una reconeguda platja amb bandera blava, un circuit ciclista per l'autovia i per les planes avingudes de la ciutat, i un circuit de carrera a peu que connecta els espais naturals de l'Arenal i del Paratge del Clot, és un escenari ideal per a gaudir d'un autèntic festival de triatló en la localitat castellonenca de Burriana. És per aquesta raó que per tercer any consecutiu el Infinitri Burriana Triathlon Festival bat el seu rècord de participació, acostant-se als 700 triatletes que participaran en les 4 distàncies disponibles: Half (1,9 km de natació, 84 km de ciclisme i 21,1 de carrera a peu), Aquabike (1,9 / 84), Olympic+ (1,5 / 42 / 14) i Short (1 / 21 / 7). Totes les distàncies es realitzen en format no-drafting, és a dir, que no es pot anar a roda del triatleta precedent en el segment ciclista, havent de deixar 12 o 10 metres de separació en funció de la distància en què es competeix.

 

Així s'ha presentat aquesta tercera edició de l'esdeveniment aquest matí en el recinte de l'esdeveniment, amb la presència de l'Alcalde de Burriana, Jorge Monferrer Daudí i l'edil d'Esports, Francisco Capdevila per part de l'Ajuntament de Burriana, juntament amb el diputat provincial d’Esports, Iván Sánchez, per part de la Diputació de Castelló i amb Alberto Fernández i Manu García, en representació del comité organitzatiu de Infinitri Sports. En la presentació, a més del creixent nombre de participants, s'ha destacat que el 89,7% dels participants són de fora de la província de Castelló i que el 55,7% són de fora de la Comunitat València, enaltint la important connexió entre Esport i Turisme que representa aquest esdeveniment, amb un important impacte econòmic sobre la localitat sede, Burriana, així com en l'escenari esportiu que representa la Diputació de Castelló.

 

El centre neuràlgic de l'esdeveniment és el recinte de mercats, on s'ha realitzat la presentació, enfront de la Platja de l'Arenal, que acollirà als triatletes en el seu guardona platja amb bandera blava per a realitzar el segment de natació. El ciclisme té lloc per les avingudes de la localitat i l'autovia CV-18, sense dubte el millor lloc on “volar” amb els seus 20 metres de desnivell. La carrera a peu té lloc en una altra de les zones de major valor, és el Paratge Natural Municipal Clot de la Mare de Déu, un espai natural singular, ja que és un dels escassos exemples de boscos de ribera presents a la Plana Baixa, que és l'escenari de la carrera a peu, on els participants corren a l'ombra dels oms, àlbers o xops presents en el paratge. De la mateixa manera que a l'any passat, Infinitri prepara un autèntic festival amb moltes activitats complementàries a la carrera, com el “café i pastes” gratuït amb el lliurament de dorsals, concert de rock, paella monumental, etc.

 

L'Alcalde de Burriana, Jorge Monferrer Daudí, ha afirmat que “esdeveniments com el Infinitri Triathlon Festival ens posicionen en el mapa del turisme esportiu” i ha afegit que “l'alt percentatge de participants procedents de fora de la província i la Comunitat Valenciana suposen un aparador per a la nostra ciutat i els seus espais naturals”.

 

Tota la informació de l'esdeveniment pot consultar-se en la web oficial d'aquest: https://infinitri.es/burriana/ així com en les xarxes socials i en l'APP de Infinitri Sports.