• Burriana adjudica el subministrament d'energia elèctrica i gestió energètica per a aconseguir una ciutat millor il·luminada
  • La sessió plenària aprova la sol·licitud d'adhesió al Conveni Marc de Col·laboració per a l'impuls de promoció d'habitatges de protecció pública en sòl de les administracions locals mitjançant la col·laboració públic-privada

Burriana (13.06.24).- L'Ajuntament de Burriana ha aprovat en Ple l'adjudicació a Ferrovial i Endesa de la nova contractació del subministrament i manteniment energètic de la ciutat per a aconseguir una Burriana més i millor il·luminada. Aquest nou servei suposarà una millora substancial, i de forma quasi immediata, en la il·luminació de la localitat, ja que portarà una inversió per part de l'empresa concessionària d'al voltant de 2.646.660 euros. Durant el primer any i mig es canviaran totes les lluminàries de la ciutat, la qual cosa suposarà reduir la despesa energètica un 40 per cent, i un estalvi d'al voltant del 50 per cent de la factura de la llum durant els pròxims quinze anys. Amb l'inici d'aquest nou contracte, Burriana tindrà unes instal·lacions elèctriques en un breu període de temps completament noves, amb la substitució de components com a quadres de comandaments, cablejat, connexions, dispositius elèctrics i electrònics, llums, fusibles, canalitzacions i arquetes entre altres elements.

 

D'altra banda, s'ha aprovat la sol·licitud d'adhesió al Pla Viu de la Generalitat mitjançant el Conveni Marc de Col·laboració per a l'impuls de promoció d'habitatges de protecció pública (VPP) en sòl de les administracions locals mitjançant la col·laboració públic-privada, subscrit entre la Generalitat Valenciana i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies. D'aquesta manera, el consistori de la capital de la Plana Baixa ratifica la seua voluntat d'impulsar la promoció de VVP a la ciutat.

 

La sessió plenària, ha aprovat a més la subscripció del “Pacte de les Alcaldies per al Clima i l'Energia d'Europa”. Un document que mostra el compromís del consistori per una Europa més justa i amb neutralitat climàtica. Amb l'horitzó de l'any 2050, té com a objectiu ciutats descarbonitzades i resilients amb accés per als seus ciutadans a energia assequible, segura i sostenible. Així, l'administració local s'ha compromés a continuar reduint les emissions de gasos d'efecte d'hivernacle en el municipi de Burriana, augmentant la resistència als impactes adversos del canvi climàtic i continuar abordant la pobresa energètica, com a accions clau durant els pròxims anys.

 

Així mateix, el Ple ha aprovat una moció per a exigir al Govern d'Espanya l'elaboració d'uns Pressupostos Generals de l'Estat així com actuacions urgents per a frenar la regressió del litoral de Burriana . De la mateixa manera, ha tirat avant una proposta procedent de la FVMP amb motiu del Dia Internacional de l'Orgull per a mostrar el compromís i suport al col·lectiu LGTBI de la Comunitat Valenciana. D'altra banda, s'ha aprovat en el Ple de la Corporació Municipal una iniciativa que reprova l'actuació de l'anterior equip de Govern i dels regidors María José Safont i Bruno Arrandis per la seua gestió en el PAI Sant Gregori, on actualment, l'administradora concursal reclama 40 milions d'euros al consistori. 

 

Referent al PAI Sant Gregori, l'Alcalde de Burriana, Jorge Monferrer Daudí, ha valorat que el Ple del consistori “ha reprovat la gestió del megaprojecte fruit d'haver rebut la pitjor herència urbanística possible. Aquella, que deixa a Burriana a la vora del precipici i amb possibilitats d'entrar en fallida, i a regidors de la corporació que estan sent investigats pels tribunals”.